Hvordan behandle pulveraktig mugg i Squash Planter


Hvordan behandle pulveraktig mugg i Squash Planter

Mange planter er utsatt for pulver mugg, sopp sykdom som vises som en hvit eller grå pulveraktig vekst på blader, stengler og knopper. Pulveraktig mugg kan svekke plantene, går på bekostning av vekst, blomst og fruktproduksjon og kvalitet.
Det er typisk for planter i cucurbit familie, for eksempel squash, melon, gresskar og agurk, for å lide av pulveraktig mugg. Den beste behandlingen for pulveraktig mugg av squash er forebygging, men kort av det, det finnes måter å holde pulveraktig mugg fra å komme ut av kontroll.

Bruksanvisning


•  Plant squash varianter som er kjent for motstand mot pulveraktig mugg og andre sykdomsproblemer. Vinter squash varianter som er resistente inkluderer Autumn Delight, Table Star, Celebration og indiske Brave. Resistente sommer squash varianter inkluderer Patriot II, Sunglow, ambassadør og Lynx. Alltid plante squash i et solrikt sted og langt nok fra hverandre for rikelig med luft sirkulasjon.

•  Unngå overdreven bruk av gjødsel. Over-gjødsling oppfordrer utsatt ny vekst på squash og andre planter.

•  Spray squashplanter med soppdreper før symptomer på pulveraktig mugg vises. Spray tidlig med en protectant soppdreper som wettable svovel spray eller med biologiske soppmidler som inneholder mikroorganismer som ødelegger sopp patogener.

•  Spray med utryddsoppmidler laget av hagebruk oljer hvis pulveraktig mugg vises på tross av dine forebyggende tiltak. Følg alle pakken retninger nøye og være klar over at noen planter og varianter er mer følsomme for hagebruk oljer enn andre.
Som et alternativ til hagebruk oljer, kan du blande din egen soppdreper. En oppskrift for hjemmelaget soppdreper er én liter vann blandet med fire eller fem fedd knust hvitløk. Du kan også blande en liter vann med en sprut av oppvaskmiddel og 1 ss. natron for å gjøre en soppdrepende spray.
Spray enten hjemmelaget formel direkte på planter, ta vare å grundig suge hele anlegget, inkludert undersiden av bladene. Påfør disse spray hver tredje eller fire dager å behandle pulveraktig mugg.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler