Hva slags Ferns Have Stems?


Hva slags Ferns Have Stems?

Bregner er blant de få typer planter som ikke reproduserer med blomster eller frø. Disse sporeproduserende anlegg skiller seg fra andre karplanter på andre måter også. Mens alle bregner har stengler, de fleste av dem vokser under jorden som jordstengler eller utløpere. Bregne bladene vokser fra stolon eller rhizome, sakte utretteranordningen fra en stram spiral som de dukker opp. Bare noen få arter har stilker som vokser over bakken.

Trebregner


Trebregner ikke bare har fundameter stengler, men de har veldig tøff, woody stengler som kan bli opptil 80 meter høye. Alle 800 arter av trebregner er truet og de fleste vokser i fuktig halvtropisk til tropiske strøk. Den Hapu'u eller Hawaiian trebregne (Cibotium glaucum) vokser til 20 meter høye med en 15-fots spredning. Den har lys grønn, dypt dissekert lagt oppå og en mørk brun, fiber stilk. New Zealand trebregne (Dicksonia squarrosa) når høyder på 25 meter. Den har en brun, fibrøs stilk og lavtvoksende grønne blader. Begge disse trebregner dyrkes som pryd landskap trær.

Aboveground Stems


Et par andre bregner har fundament stammer, inkludert bracken bregne (Einstape), en staude som vokser i våt til tørr skog, enger og sumper eller sandområder. Selv om denne bregne har jordstengler, de vokser over bakken og skape forgrening stengler. Bracken bregne vokser til 4 1/2 meter høy og har forgrenet, slikkepott-formet lagt oppå dekket med litt hårete brosjyrer. Stammen kommer ut av bakken som en hårete, mørkebrun base og blir gul og hårløs på toppen.

Den sørlige dame bregne (Athyrium asplenioides) har også en delvis aboveground stilk. Dette løvfellende bregne vokser fra 1 til 3 meter høye og sakte sprer seg. Den foretrekker delvis eller full skygge og fuktig, fruktbar jord. Sørlige dame bregner har dyp rød stengler, som er utgangspunktet for fjærlett, dobbelt-finnete lagt oppå.

Stolon Ferns


Et par bregner også har underjordiske stengler kjent som utløpere. Utløpere avvike fra jordstengler i at de vokser fra en rhizome, danner en ny underjordisk stengel. Noen utløpere vokser over bakken også, slik som de av Kupukupu bregne (Nephrolepis cordifolia). Dette Hawaiian innfødte trives på lavafelt og i våt til tørr skog over tropene. Den vokser til to meter høy og har smale, skinnende blader som spenner fra gul-grønn til mørk grønn. Kupukupu har utløpere som utvikler jordiske knollene. Tuberous sverd bregne (Nephrolepis cordifolia) har også tuberous utløpere. Denne arten vokser opp til tre meter høy og har lysegule utløpere. Det sprer seg aggressivt og regnes som en invaderende arter i enkelte regioner.

Rhizom Ferns


De fleste bregner har jordstengler eller underjordiske stengler. Pryd artene omfatter lavlandet sprø bregne (Cystopteris protrusa), som vokser 6-18 inches høy. Den har en liten jordstengler, men sprer seg raskt. Lavlandet sprø bregner har løvfellende blader med bi- eller tri-finnete pinnules. Loggen bregne (Dryopteris Celsa) vokser til 40 inches høy. Den har en svart rhizome og mørkegrønne, semi-eviggrønne blader med finnete brosjyrer. Loggen bregne naturlige habitat omfatter falne logger og myrlendte områder.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler