Hvor ofte bør du Vann Potet planter?


Hvor ofte bør du Vann Potet planter?

Det er lett å vokse en bugnende avling av poteter i et hjem hage hvis du følger riktig vedlikeholdskrav. En potet planten trenger en pålitelig vanning tidsplan og kjølige jordtemperaturer for å produsere attraktive, jevnt dannet knoller. For mye eller for lite vann kan svekke knolldannelse og sette plantehelse.

Omtrent


Selv om noen folk feil en potet som en rot, det er faktisk en tuber eller en underjordisk lagring stammen. Mer enn 100 varianter av potet eksisterer, men hvit og rød-skinned typer er vanligvis dyrket i hjemmet hager på grunn av sin tiltalende smak og tekstur. Det er en kul-sesong avling som vokser godt gjennom det meste av USA, men spesielt i nordlige statene som har en kortere vekstsesong. En potetplanter må jord temperaturer på omtrent 60 og 70 grader Fahrenheit for for knolldannelse oppstår. Hvis jordtemperaturene blir for varmt, 80 grader Fahrenheit eller varmere, trenger knollene ikke utvikle. En potetplante kan vanligvis tåler lys frost.

Vanning Schedule


Gi nok vann til en potet plante slik at dens jord er fuktig, men ikke mettet. En plante liker ikke våte føtter. Den generelle regelen er å gi det 1 til 2 inches av vann per uke, inkludert regn. En konsekvent vann timeplan med en gang hver fire til fem dager er ideell for en ung plante. Øke frekvensen til en gang hver to til tre dager da knoller form, noe som skjer omtrent samtidig plante blomster, for å oppmuntre ensartede poteter. Regelmessig vanning hjelper også å holde jord temperaturer kjøligere. Slutt å vanne en potet plante når bladene blir gule og begynner å dø tilbake. Avvikling vanning en plante når det begynner å wilt gir knoller lengre tid å kurere eller tørre før de er plukket.

Vanning Method


Drypp vanning fra en hageslange som fungerer best for poteter. Overhead vanning kan skade en ung, skjør plante. Videre bruk av en vannkanne tendens til å lede for mye vann til toppen av anlegget og for lite til sine røtter der det trengs mest. Varm, våt løvverk oppfordrer soppvekst og svekker anleggets struktur.

Betraktninger


Over vekk en potet plante forårsaker uregelmessig knolldannelse, fremmer råte og øker risikoen for sykdom. Omvendt, under- vanning en plante slik at dens jorden tørker helt ut forbyr baldakin og knolldannelse og fører ofte til uregelmessige knoller med ulike skjønnhetsfeil. Effektene av dårlige vanningspraksis resulterer i en stresset plante som tar flere dager, selv etter at problemet er rettet opp, for det å overvinne.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler