Kan jeg starte en Pomegranate treet fra en overmoden Pomegranate?


Kan jeg starte en Pomegranate treet fra en overmoden Pomegranate?

Granateplefrø fra modne eller overmodne granateple frukt spirer lett i de rette forholdene. Dette sub-tropisk frukt treet er innfødt til Iran og Nord-India. Granatepler er dyrket over hele Middelhavet og kan dyrkes i varmt klima. Så lenge vintrene er milde og somrene er varme, granatepler trives. Plante et granateple fra frø, og vokse det innendørs i vinter. I sommer, flytte beholderen utenfor slik at treet kan nyte solen og luft.

Moden for Planting


Granateple frukt er fylt med frø. En overmoden granateple, så lenge det ikke er råtten, er et godt sted å samle frø for planting. Umodne granatepler er ikke en god kilde til frø fordi, når fruktene er plukket for tidlig, gjør frøene ikke utvikle. Se etter et granateple som er fullmoden eller litt forbi moden. Så lenge frøene er fast snarere enn moste, er det greit hvis frukten er litt brun og begynner å gjære.

Klargjøring av granateplefrø


Åpne granateple ved å klippe den i to eller ved å dra vekk den tykke læraktig hud. Fjern en klynge av frø, og plassere dem i en sil. Ta ut noe av det hvite materialet som holder frøene sammen. Bryte huden på den røde frukt som omgir hver granateple frø ved å klemme den litt eller ved å rulle frøene i bunnen av silen. Fjern alle spor av granateple frukt, og skyll frøene ren.

Plante granateplefrø


Plante hvert frø i en 2- til 6-tommers barnehage potten. Bruk en kvalitet, sterile frø-starter kompost eller jord-mindre frø-starter mix i hver potte. Plant de granateplefrø 1/4 til 1/2 tommers dypt i sentrum av pottene. Hold frø-start medium fuktig under spiring prosessen. Granateplefrø spirer best når jordtemperaturen er 70 til 75 grader F. Hold frøplantene innendørs eller i et drivhus der temperaturen kan kontrolleres.

Planting og omplanting Pomegranates


Hold granateple frøplanter i et drivhus for de to første årene. Som de unge trær vokser ut av barnehagen potter, transplantere dem til containere 1- eller 2-gallon fylt med kvalitet potting jord. I løpet av våren det andre året, transplantere granateplene utendørs. Granatepler nyte et solrikt sted med rik, jord som har god drenering. Granatepler vokser godt i containere og kan transplanteres inn i en 5- til 15-gallon beholder for et dekk, patio, eller innendørs område.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler