Blomstrende Vines i sone 7


Blomstrende Vines i sone 7

Blomstrende vinranker brukes ofte som attraktive belegg for gjerder, vegger, buer og lysthus. Mange populære blomstrende vinranker som bougainvillea og Confederate jasmin bare trives i tropiske og subtropiske klima. Men gartnere bosatt i sone 7 som ønsker å plante blomstrende vinranker har flere fristende valg også. Sone 7 omfatter mye av North Carolina, Arkansas, sørlige Oklahoma, western South Carolina og østlige Virginia. Den strekker seg også over de nordlige delene av Texas, Alabama, Mississippi og Georgia. Gjennomsnittlig årlig minimum temperaturer i denne regionen spenner 0-10 grader Fahrenheit.

Japansk Honeysuckle


Japansk kaprifol (Lonicera japonica) er en seig, flerårig Twining vintreet hardfør fra soner 4 til 10 år Native til Japan, er denne arten nå funnet vokser vilt over hele USA. I varmere områder pleier det å være eviggrønne, miste sine blader årlig i kaldere omgivelser.

Japansk kaprifol bærer myk grønn, litt uklar blader. Sin trompet-formet, lange-stamened Blomstene er hvite til myk gul i fargen, noen ganger med lilla nyanser. Disse duftende blomster er rike på søt nektar som tiltrekker bier, sommerfugler og kolibrier. Dette vintreet vokser best i full sol eller delvis skygge; det vil overleve i full skygge, selv om blomsterproduksjon vil bli drastisk redusert. Enhver jordtype som strekker seg fra tørr sand til soggy gjørme er akseptabelt.

Høst Clematis


Høst klematis (Clematis terniflora), også kjent som japansk klematis, er en kraftig klatring vintreet i smør familie som er innfødt til Japan. Hardfør i voksende soner 5 til 10, er dette anlegget eviggrønne i varmere klima og løvskog i kaldere seg. Høst klematis bærer skinnende, mørk grønn, dypt veined blader og rikelig klynger av stjernehimmelen, hvite blomster som avgir en velduftende parfyme. Høst klematis er hyllet av gartnere som en av de enkleste klematis arter å dyrke. Den foretrekker å ha sine røtter i skyggen og dens løvverk i solen. I løpet av sitt første år med vekst, bør det ofte trimmet for å stimulere vekst og forgrening.

Crossvine


Crossvine (Bignonia capreolata) er en klatring, woody, flerårig, eviggrønne vintreet hardfør i sone 6 til 9. Dette vintreet vokser så lenge som 50 fot, bærer lange, spisse, voksaktig grønne blader. Fra mars til mai, prangende røde og gule trompetformede blomster 2 tommer i lengde dukke opp. Disse fuglevennlige blomster vike for 4- til 6-tommers-lange brune frøkapslene. Crossvine er innfødt til det østlige USA. Det blomstrer i enten full sol eller delvis skygge i fuktig, godt drenert jord.

Pasjons


Pasjonsblomst (Passiflora incarnata), også kjent som lilla lidenskap vintreet og maypop, er en flerårig klatring vintreet innfødt til Bermuda og det østlige USA. Det er hardfør i sone 7 til 10 år Økende til lengder på 25 meter, produserer denne enestående vintreet store, dypt flikete, løvfellende grønne blader. Fra april til september, levende lilla 10-petaled blomster brast ut. Disse utsøkte blomster vike for spiselige, oransje-gul frukt. Bladene og røttene til denne vintreet har blitt brukt som en urtemedisin for å berolige nervene, kurere øreverk og lette betennelser.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler