Planting Tid for Krokusene


Planting Tid for Krokusene

Gul, hvit og lilla krokusene er vanligvis de første blomstene til å blomstre om våren. I enkelte områder de selv blomstrer i slutten av vinteren og er muntre påminnelser om at været vil varme og bedre snart. Å ha en hage full av blomstrende krokus i våren, må du plante stengelknoller i høst.

Planting Tid


Hagesentrene selger fjær blomstrende løker og knoller i høst. Disse pærene krever en periode med eksponering for kaldt vær til å gå inn i dvalen. Varmere vær om våren signaliserer krokus corm å komme ut av dvalen og begynne å vokse. For å få krokus stengelknoller i bakken før jorda fryser eller blir for våt til å arbeide, plante dem en gang tidlig i høst.

Hvordan og hvor du skal plante


Crocus stengelknoller bør plantes i et område av hagen din som mottar full sol eller bare delvis skyggelagt. Anlegget vil ikke gjøre det bra i tung skygge. Hvis jorda ikke renne godt, endre det med litt sand eller kompost. Plant stengelknoller ca 3 inches hverandre og 3 inches dyp, med den spisse siden opp. Spre stengelknoller stedet for å plante i rader for å oppnå en uformell utseende. Planting 04:57 stengelknoller i ett hull gjør blomstene ser ut som en bukett når de blomstrer.

Krokus Care


Krokusene ikke krever mye omsorg. Vanne dem når jorden ser tørr og mate dem med en plante mat spesielt beregnet for pærer når bladverket først oppstår. Når dine krokusene stoppe blomstringen, ikke klippe dem tilbake. Bladene trenger å bo på anlegget til å produsere energi for neste års blomster. Hvis du kutter bladene tilbake før de blir gule, vil du svekke planten, og det kan ikke blomstre neste år.

Tvinge Crocus


Å ha en pott av krokus blomster i ditt hjem i løpet av vinteren, tvinge dem til å vokse tidligere enn de ville gjort ute. I begynnelsen av oktober, plante flere krokus stengelknoller med den spisse ende opp i en gryte med løs jord. La de spisse endene utsatt. Plasser potten sted kaldt (32-48 grader C) i minst 12 uker. Deretter flytter potten til et solfylt vindu hvor temperaturen holder 50 til 60 grader F. Da de første skuddene dukke opp, flytte potten til et lyst sted i ditt hjem. Alltid holde jorda fuktig.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler