Sponplater Tetthet


Sponplater Tetthet

Sponplater er en menneskeskapt treplate laget av treavfall, sagbruks utklipp og flaked løvtre og bartre. De deler av treet ikke god nok for heltre møbler, gulv eller andre byggebehov, males opp og brukes til å lage fiberboard av ulike tettheter eller hardhet og benyttes i en rekke byggesaker.

Tetthet Variasjoner


Sponplater kommer i tre nivåer av stivhet eller tetthet. Sponplater er den laveste karakteren; medium density fiberboard (MDF) er ett steg opp; og den beste kvaliteten sponplater laget er høy tetthet sponplater. Den amerikanske Trefiberplate Association definerer sponplater som en fibrøs-tovet, homogen panel laget av lignocelluloseholdige fibre. Sponplater har en integrert bindingen produsert av interfelting fibrene brukes til å gjøre det.

Particle Board


Sponplate er laget av mykt tre flak blandet sammen i en oppløsning av harpiks. Dette lav karakter bord er ikke bidrar til utvendig bruk på grunn av høy mottakelighet for fuktskader. Med en densitet på 9,9 til 28 pund / kubikkfot, er sponplater som vanligvis anvendes som underlag eller innvendig i laminering ved fremstilling av lav-end møbler.

Medium Density Fiberboard


Seig sponplater eller MDF er sammensatt av en kombinasjon av myke og hardwood flak kombinert med et harpiksbindemiddel og voks for å danne plater med en tetthet på 37 til 49 pund / kubikk fot. MDF er tettere enn kryssfiner og mer fleksibel, men kan bryte hvis vannmettet. Miljøvennlige grønne produksjonsteknikker gjør sponplater fra resirkulert papir og tre utklipp. MDF har blitt stadig mer brukt av snekkere på jakt etter en rimelig alternativ til kryssfiner i butikk møbler applikasjoner.

High Density Fiberboard


Høy tetthet sponplater er også noen ganger kalt hardboard. Denne high-end fiberboard inneholder svært komprimert trefiber og har en tetthet rating på 37,4 til 90,5 pund / kubikkfot. Hardboard brukes i høyere kvalitet møbler, gulv og bygging programmer hvor en større grad av hardhet og styrke er nødvendig.

Hardboard tar maling og beis godt, og dermed gjort det bedre enn kryssfiner i enkelte prosjekter som krever en kornfritt utseende.

Kostnader og tilgjengelighet


Ikke alle lumberyards bære de ulike graderinger av sponplater. MDF kan være spesielt vanskelig å finne. En standard ark av MDF, på 49-97 inches, koster omtrent dobbelt så mye som sponplater. En tilsvarende størrelse ark med skap grade kryssfiner kan koste dobbelt så mye som MDF. Hardboard faller et sted midt i pris mellom MDF og kryssfiner. Det er ikke rart da at sponplater er blitt sjeldne på grunn av sin byggmester vennlige egenskaper og kostnadseffektivitet.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler