Svømmebasseng Liner Typer


Folk ofte forbinder et svømmebasseng liner med en over bakken pool snarere enn en i bakken basseng, fordi det er en vinyl membran som skiller vann fra bassenget struktur. Foringen virker som et skjold mot alger og korrosjon. Tradisjonelt, en i bakken basseng stolt på betong eller glassfiber som en beskyttelsesfilm. I dag nesten 70 prosent av amerikanske bolig bassenger bruke vinyl liners, ifølge SwimmingPoolsetc.com. Vinyl vunnet popularitet fordi det er billigere og enklere å vedlikeholde enn tradisjonelle materialer.

Typer


Et svømmebasseng liner kommer i tre former: overlapping, perler eller unibead liner. En overlapping liner rangerer blant de mest populære for over bakken bassenger. Duken overlapper den øverste kanten av bassenget, draperer ned siden og holder seg på plass med klips. Beaded liner passer både i bakken og over bakken bassenger. Den klikker på en perle mottaker, som er et skjult spor som går rundt kanten av bassenget. Den unibead liner kalles også en krok J-liner fordi den har en perforert kant som ser ut som en opp-ned brev J. unibead liner passer over bakken bassenger bare, men det fungerer som en overlapping eller en beaded liner. Noen swimming pool eiere henge hektet kanten over bassengveggen som en overlapping liner. Andre pool eiere riv av den perforerte delen og bruke den som en beaded liner.

Identifikasjon


Du kan skille mellom svømmebasseng liners etter målgang på toppen av bassenget. En jernbane dekker området der en overlapping liner legger til bassenget. En del av den overlapper duken forblir synlig selv etter at det er trimmet. En beaded liner skaper en ren forbindelse mellom bassengveggen og toppen av bassenget. En unibead liner fungerer som en overlapping eller beaded liner, så det kan være vanskeligere å identifisere. Men en unibead liner består alltid av 25-gauge vinyl i motsetning til andre liners som er tilgjengelige i 20- eller 30-gauge vinyl. Ellers svømmebasseng liner typer er like. De kommer i en rekke utskrifter og farger. De mest populære nyanser er blå og grønn. De fleste typer liner måler 48, 52 eller 54 inches i høyde.

Istallation Time Frame


Installere en liner for en i bakken basseng tar en til to dager. Entreprenører plassere liner i bassenget deretter legge støvsugere å trekke duken mot veggene. Gjennomsnittlig liner varer 10 til 15 år før du trenger utskifting. Liner erstatning tar lengre tid fordi prosessen er arbeidskrevende. Entreprenører måle svømmebassenget for en nøyaktig passform. Definerte bestillinger ta to til tre uker til skip. Ved ankomst, entreprenører rive ned det gamle liner, reparasjon vegger og fjerne og nivå forurenset sand under bassenget. Til sammenligning går en foring i en over bakken bassenget mye raskere. Installasjonstiden varierer avhengig av om du har duken profesjonelt installert eller ikke.

Betraktninger


Noen liners passe en pool bedre enn andre. Gå med liner som svømmebassenget produsenten anbefaler. Hvis bassenget godtar en rekke liners, veie kostnadene og fordelene ved hver type liner. Beaded liner har en fordel i forhold til andre typer liners fordi du noen ganger unngå kostnadene for en total overhaling. Når det er et hull i bunnen av bassenget, bare bytte ut den nedre del. Du trenger ikke å erstatte mestring eller andre deler på toppen av bassenget. En beaded liner blander også inn grensen mønster. På den annen side, er overlapp liner rimeligere, og du kan installere denne typen liner uten en entreprenør. Den unibead liner kombinerer funksjonene i beaded liner og overlapp liner. Hvis det er en lekkasje i bunnen, kan du konvertere fra en overlapping til en beaded liner. Imidlertid en tendens til unibead liner for å krympe og trekke bort fra veggen. Som vinyl strekninger, reduseres levetiden til unibead liner.

Forebygging / løsning


Over tid, et svømmebasseng liner mister elastisitet, blir punktert og begynner å lekke. Pool eiere teste for lekkasjer ved å klemme noen dråper konditorfarge i vannet. Farging blir sugd mot åpningen. Hvis venstre ukontrollert, lekkasjer forårsake sinkholes som vann siver ut og løsner tilbake fyll og sand som støtter bassenget struktur. Du kan reparere lekkasjer med en vinyl lappesaker. Noen våte patch kits følge under vann, slik at du ikke trenger å tømme bassenget.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler