Slik unngår du at Radon Gas Transmission


Slik unngår du at Radon Gas Transmission

Radon er en usynlig, luktfri radioaktiv gass som skyldes nedbryting av uran i jord, stein og vann. Mest radon funnet i hjemmet kommer fra bakken, siver inn i boliger gjennom grunnlaget sprekker og hull, blir fanget og bygge opp til usunne nivåer. Andre inngangspunkter inkluderer godt vann, sprekker og hulrom i vegger og åpninger rundt rør.

The Environmental Protection Agency (EPA) hevder nesten 1 av 15 boliger i USA har forhøyede interiørradonnivåer. Med rimelige hjem testing kits tilgjengelig på jernvareforretninger, testing og forebyggende tiltak er så praktisk som de er avgjørende.

Bruksanvisning


•  Sett opp en jord sugeanlegg til ventilere radongasser fra grunnlaget for ditt hjem før de kommer inn i første og andre etasje.

Hus med fulle kjellere eller skive-on-grade stiftelser ofte utnytte subslab sug og blokk vegg sug. Med subslab sug, sugerørene går gjennom gulvdekket i jorden under, med en vifte tegning radon opp fra undersiden av huset og utsiden gjennom en ventil. Blokk vegg sug brukes i kjellere med hul cinderblock grunnmurer, med sugerør fjerne radon fra områder innenfor veggen.

Hus med crawlspaces kan oppnå tilstrekkelig ventilasjon ved å installere vents og bruke en vifte til å blåse radon-tung luft gjennom crawlspace.

•  Tette sprekker og hull i grunnmuren for å redusere antall radongass inngangspunkter. Hjem testing kits er nyttig for å måle interiør nivåer, men er ikke spesielt nyttig for å identifisere grunnlaget inngangspunkter, noe som gjør dem vanskelig å finne. Forsøke, etter beste evne, å forsegle så mange grunnlaget sprekker og hull som mulig, uavhengig av størrelse.

•  Trykk ditt hjem ved å installere vifter som blåser luft fra andre etasje av hjemmet ned til første etasje, og deretter ned til kjelleren og utenfor via foundation vents. Denne metoden kan være upraktisk for visse klima og livsstil, som dører og vinduer på det laveste nivået av hjemmet må være lukket for lengre perioder for å opprettholde nok press for å holde tvinge radon ut.

•  Installer granulert aktivert karbon (GAC) filtre eller lufting enheter i alle hjem vannrør hvis din private godt vann har testet positivt for høye nivåer av radongass.

GAC-filtre er svært effektive og ofte koster mindre enn lufting enheter, selv om de kan kreve spesielle midler til disposisjon, gitt de samler og absorbere radioaktivt materiale.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler