Raised Vegetabilske Senger med behandlet Lumber


Raised Vegetabilske Senger med behandlet Lumber

Som en generell regel, de fleste blomster, grønnsaker og lignende planter krever en jord som er løs og godt drenerende å unngå farer som rot råte og soppvekst. Hvis hagen din har leire eller tykk, Leir-sandjord, har du sannsynligvis føler at dine muligheter for å vokse sunne grønnsaker er svært begrenset. En løsning for å forbedre dreneringen er å dyrke plantene i en hevet hage seng, som har plass til grønnsakene over vanlig jord nivå og bruker tyngdekraften til å hjelpe til med drenering. Ved hjelp av trykkimpregnert trelast, som motstår mugg og råte, vil hjelpe deg å bygge en fast og stabil vegetabilsk seng.

Bruksanvisning


•  Skjær fire, fire av fire tommers stykker av behandlet trevirke for å måle 18 inches lang. Når du kutter tre, arbeide utendørs og bruk støvmaske og vernebriller for å beskytte deg selv fra sagflis og granatsplinter. Disse fire første bitene du kuttet vil danne dine hjørnestolper.

•  Slip topp 5 til 6 inches av hver hjørnestolper med en håndsag eller øks. Punktene trenger ikke å være ekstremt skarp, men skulle ende i et punkt som vil grave godt ned i bakken for å holde din hevet seng på plass. Vær forsiktig med de skarpe håndholdte verktøy.

•  Skjær fire, to av seks tommers biter av tre for å måle 4 meter lang. Stand to planker oppå hverandre, slik at langsidene sitte mot hverandre, og skaper en 12 cm høy trestykke. Stille opp Sløve slutten av ett hjørne post med toppen av det øverste brettet, helt på slutten. Hjørnestykket bør utvide under den nederste brettet med den skarpe enden stikker ut.

•  Fest hjørne post til slutten av de to styrene med 3 tommers galvaniserte skruer. Pre-bore skruehull som starter på toppen og feste en skrue hver 3 inches langs lengden av styrene. Hjørne innlegget på plass, og deretter gjøre det samme med en annen hjørne innlegg i den andre enden av brettet.

•  Gjenta trinn tre og fire med de resterende 2 x 6 tommers plater og hjørnestykker. Dette gir deg de to korte endene av vegetabilsk seng.

•  Cut fire, 2 x 6 tommers stykker av behandlet trevirke for å måle ønsket lengde av sengen din, vanligvis mellom fire og seks meter lang. Som du gjorde med endestykkene, stable to av platene oppå hverandre for å danne en 12-tommers høy langside av sengen.

•  Skru lange boards til hjørnestolpene slik at de kjører vinkelrett på de korte brett. Når du skru alle fire lange boards til begge endestykker, er sengen konstruksjon fullstendig. Med den spisse enden av hjørnestolpene som stikker opp, vil du seng stå på egne ben, opp-ned.

•  Slå sengen pekte siden ned slik at punktene grave i jorda. Bruk en hammer eller gummihammer å tappe ett hjørne av sengen ned i bakken at bunnen av det første styret er på jord nivå. Gjenta med alle fire hjørner inntil sengen er på plass.

•  Linje bunnen av sengen med bølgepapp eller avis. Du kan også bruke landskapet stoff. Dette vil hindre at gresset nedenfor fra å vokse opp i grønnsaksseng.

•  Fyll i sengen med jord. Hvis du trenger å legge jord endringer, for eksempel torv, kompost eller lime, gjør det før du prøver ut jorda. Behovet for disse endringene vil variere etter jordtype i hagen din, så vel som de grønnsakene du har tenkt å vokse.

•  Nivå toppen av sengen med en avrettingsmasse for å sikre toppen av jorda sitter helt flat med toppen av sengen. Når jorda er nivå, ikke gå inn i boksen igjen, da dette vil forstyrre nivået. Du kan nå plante grønnsaker.

Tips og advarsler


  • Montere og skru din styrene sammen på en flat overflate for å sikre sengen vil sitte flatt i bakken.
  • Gjør din vegetabilsk seng på det meste fire meter bred, slik at du lett kan nå sentrum til enhver tid fra hver side av sekstenmeteren. Likeledes bør grønnsaks seng bare være ca 1 fot over vanlig jord nivå. Dette vil hjelpe deg med vanning, fôring og høsting.
  • Hvis du har gravende skapninger som liker å spise grønnsaker, linje bunnen av sengen med hønsenetting før du legger papp eller avis.

Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler