To hovedtyper av beredskapsplaner


En beredskapsplan er en metodisk tilnærming til å forberede potensielle hendelser. Planleggeren utfører en risikoanalyse av ulike scenarioer og deres sannsynligheter. Basert på risikoanalysen, planleggeren design beredskapsplaner som viser hvordan hvert scenario er besvart. Beredskapsplaner koke ned til to hovedtyper: bor på plass eller evakuere.

Planer om å holde seg på plass


Lav intensitet scenarier der det er ingen umiddelbar trussel mot planleggeren beliggenhet gjør at personen til å holde på plass. Opprinnelige planene innebære opprettelsen av hva Federal Emergency Management Agency kaller en tre-dagers kit. Settet inneholder nok mat, vann og medisinsk utstyr for hver person i denne tidsperioden. Konseptet er at under en katastrofe, grunnleggende tjenester og støtte fra staten er ikke tilgjengelig for flere dager. Den tre dager lange settet gjør at hver person å overleve til disse tjenestene blir gjenopprettet. Planleggere kan øke mengder mat og vann for scenarier av lengre varighet.

Planer om å evakuere.


Scenarier som krever evakuering har forskjellige mål. Folkemunne kjent som en "bug out" plan, planleggeren design respons for situasjoner som krever evakuering gjeldende plassering. Planleggeren anser transport, mat, vann og husly. Hvor å evakuere til er en annen bekymring. Tilgang til kontanter eller andre fasiliteter må faktor i beredskap.

Blending beredskapsplaner


Noen scenarier krever en blanding av de to store beredskapsplaner. En situasjon kan kreve at planleggeren forblir inntil det er trygt å forlate. Vær, problemer på atomkraftverk eller andre problemer gjør det farlig å våge utenfor. Bor inntil det er mulig å evakuere minimerer faren faktor til planleggeren.

Hva å planlegge for


Planleggeren må planlegge for rimelige scenarier som starter lokalt. Planer i regioner hvor orkaner eller andre alvorlige været er utbredt er forskjellig fra planer i områder hvor jordskjelv er mer vanlig. Planleggere bør fokusere først på potensielle lokale arrangementer, deretter utvide planene til regionale eller potensielle nasjonalt nivå hendelser.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler