Hva er navnet på den sentrale delen av en frukt inneholder frø?


Hva er navnet på den sentrale delen av en frukt inneholder frø?

Vi tenker ofte på frukt som en deilig søt mat. Hva vi kan ikke tenke på som vi bite i en banan eller eple er at det faktisk er en blomstens forstørret og modent eggstokk. Mange frukter er ikke søt, eller til og med spiselige, men nesten alle har en lignende struktur.

Frukt struktur


De fleste frukter består av det ytre lag, skall, frø og et mellomrom rundt frøet kalt locule.

Typer frukt


Kjøttfulle frukter som epler har saftige skallet, mens tørre frukter som eikenøtter er preget av et hardt ytre skall som dekker frøene. Kjøttfulle frukter er videre gruppert i kategorier som for eksempel bær, steinfrukt eller pome. Tørr frukt inkludere belgfrukter, kapsler og nøtter.

Frøene


Frø form etter en blomst som er bestøves. Frøene er modne ovules, og er inne i locule. Frø består av stivelse, er den frøhylsteret og cotyledon.

Seed disperal


Frøene av kjøttfulle frukter er vanligvis spres av dyr, som spiser kjøttet og frøene og skiller ut frøene. Frøene av tørr frukt er ofte spredt av vind, eller kanskje fester seg til pelsen av bestått animals.Some frøene blir spredt av vann.

Morsomme fakta


Noen matvarer som vi anser grønnsaker er faktisk frukt. Tomater og paprika anses bær, agurker er kategorisert som Akti, og bønner er kategorisert som belgfrukter.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler