Kan du beskjære en tomatplante for mye?


Kan du beskjære en tomatplante for mye?

De fleste gartnere beskjære større utvalg tomater. Noen sviske bare tomater som er dyrket i planters. Andre sviske bare tomater vokser i bur. Beskjæring tomater er en effektiv metode for å kontrollere veksten, luftsirkulasjon og fremme større frukt avlinger. Nøkkelen til effektiv beskjæring er å gjøre visse ikke å over-beskjære plantene.

Beskjæring Suckers


Planter av alle typer bruker jord og næringsstoffer til å trives og vokse. Jo større og raskere planten vokser, jo flere næringsstoffer som kreves for å opprettholde levedyktighet. Tomater frembringe sugekoppene på bunnen av anlegget. Disse off-shoots utarme anleggets ressurser til å produsere blomster og frukt. En vanlig praksis er å beskjære alle suckers løpet av tomatplante vekst. Det er ikke usunt eller dårlig til å følge denne beskjæring teknikk.

Bur Tomater


Tomater dyrket i bur kan bli buskete og tykk. Beskjæring av innsiden stammer er en effektiv metode for å øke luftstrømmen, og sirkulasjon gjennom hver plante. Nøkkelen er å ikke bli for tung med de steriliserte saks. Bare sviske bur tomater nok å gjøre det enkelt å få tilgang til frukt fra alle lemmer og sikre luftstrømmen. Over-beskjæring disse plantene resultater i forkrøplet vekst og redusert frukt yield.

Leaf Curling


Blad curling skjer ofte med planter som over-beskjæres, advarer University of Illinois nettside. Denne tilstanden reduseres ikke plantehelse eller frukt yield. Det skjer normalt til de nederste bladene og deler av tomatplanter. Redusere mengden av beskjæring når de første tegn på blad curl blir til stede.

Container Hybrider


Container tomat hybrider er spesielt laget for å vokse buskete planter. Det er ikke nødvendig å klippe og beskjære disse plantene. Det er mulig å over-beskjære disse plantene og drepe dem. Undersøke bunnen av planter for overdreven suckers. Bare fjerne noen av disse. Ikke beskjære eller kutte de beste delene av plantene. Over-beskjæring container hybrider fører blomstrer for å slippe og gir lavere frukt volumer.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler