Min fred Lily Har Brown Tips på bladene


Min fred Lily Har Brown Tips på bladene

Freds liljer er lite vedlikehold stueplanter som trives i de miljøene som finnes inne de fleste hjem og kontorer. Når det oppstår problemer, er det noen ganger et resultat av å gi anlegget for mye pleie. Brune tips om bladene indikerer ofte for mye vann eller gjødsel. En annen årsak til brune blad tips, selv om sjeldne, er fluor toksisitet. Fluor finnes i vanlig drikkevann vanligvis ikke skade planter, men fredsliljer er spesielt følsomme for fluor.

Vanning


Røtter trenger luft, som de får fra mellomrommet mellom partiklene av jord. Hvis jorda holdes konstant våt, er deres lufttilførselen avskåret og de begynner å råtne. Fredsliljer trenger moderat fuktighet. Når du setter fingeren til første knoke og ikke føler kjølig, fuktig jord, er det på tide å vanne. Gi anlegget akkurat nok vann til grundig fukte jorda, men ikke nok til å gjøre det soggy. Hvis vannet samler i skål under potten, tømme skål og sjekk igjen i ca 20 minutter for å være sikker på tallerkenen er tom. Forlat aldri potten sitter i vann.

Redde en Vann-gjennomvåt Plant


En god kvalitet potting jord drenerer fritt. Prøve tipping potten i en vinkel ved sitter den ene siden av potten på kanten av tallerkenen slik at overskytende vann kan renne gjennom. Strukturen av gamle plantejord til slutt begynner å bryte ned og ikke renne fritt. Når dette skjer, repot anlegget i frisk jord, fjerne så mye av den gamle jord som du kan uten å skade røttene. Fjerne planten fra potten og legge roten ballen på sin side på et lag med aviser for å tørke over natten. Repot med frisk, tørr potting jord.

Gjødsling


I vår, sommer og høst, mate fredsliljer med et flytende hus plantegjødsel som inneholder mikronæringsstoffer. Fortynne anlegget mat til halvparten av anbefalt styrke, og mate anlegget månedlig. I vinter, plantene inn i en periode av dvalen når de ikke lenger vokser. I løpet av denne tiden, redusere feedings til hver sjette uke. Fersk plantejord inneholder nok plante mat for å opprettholde anlegget i flere uker, så vente noen uker før fôring en nylig repotted plante.

Redning en Over-befruktet Plant


Skytende gjødsel eller gjødsel salter i jordsmonnet skade roten vev, noe som gjør det vanskelig for røttene å absorbere næringsstoffer og vann. Den beste måten å fjerne overflødig gjødsel salter er å spyle dem med vann. Skyll potten med rent vann i romtemperatur og la vannet dryppe fra bunnen av potten i 30 minutter. Når vannet renner gjennom, skyll potten to ganger mer, helle av vann som samler seg hver gang slik at jorda ikke reabsorb vannet. Gjenoppta jevnlig vanning når jorden er tørr på en dybde på omtrent en tomme.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler