Slik Care for en Moth Orchid Når du drar på ferie


Møll orkideer, eller Phalaenopsis orkideer, blomst i månedene desember til mai. I løpet av denne tiden, deres brede blomstene oppviser en rekke farger som rosa, hvit, gul og lavendel, avhengig av type. For mange mennesker, kan omsorg for disse dramatiske utseende orkideer virke skremmende, spesielt hvis de drar på ferie. Men å gi riktig omsorg for din Orkide betyr at du ikke kommer hjem til en visnet blomst.

Bruksanvisning


•  Plasser Orkide foran et vindu som mottar direkte sollys. Vest eller øst vinduer er å foretrekke for en orkidé. Henge en skjær gardin over vinduet, slik at orkidéen er skjermet fra solens direkte stråler. Hvis turen er i løpet av sommeren, satt orkide bort fra vinduet minst 2 meter.

•  Still inn temperaturen i huset mellom 55 og 85 grader F. Avhengig av tidspunktet for turen, kan du må slå på én ovnen eller klimaanlegget.

•  Fyll en skål med grus hvis du drar i varmt, tørt vær. Hell vann i skål, men ikke nok til å berøre bunnen av Orkide container. Still beholderen på grus. Moth orkideer trenger en relativ luftfuktighet på 50 til 75 grader F.

•  Vann din Orkide den dagen du forlater. Løft orkide container og hell enten destillert eller regnvann på sin base. Når vannet drypper gjennom dreneringshull, stoppe vanning og legg på tallerken. Moth orkideer kan vare 10 dager uten vanning; derfor. Hvis du forlater for en lengre tidsperiode, har en venn innom til vann.

•  Gjødsle din Orkide før du forlater med en slow-release gjødsel med en NPK mengde 14-14-14, hvis du drar på et tidspunkt utenfor orkide er blomstringen sesongen. Bruk en gjødsel med en høy fosfor beløp (merket 10-30-20) i løpet av sin blomstrende sesong.

Tips og advarsler


  • Har en nabo eller venn sjekk på anlegget for å se om det er visner grunn av mangel på fuktighet fra tørr grus.
  • Holde møll orkideer bort fra ovnen eller eventuelle utkast mens du er borte på ferie.

Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler