Hvordan å beskjære engelsk Primrose Etter Blomster er brukt


Hvordan å beskjære engelsk Primrose Etter Blomster er brukt

Norsk kusymre, eller Primula vulgaris, synes alltid å være en favoritt blant gartnere for sitt pulserende våren farge og hvor lett det er å ta vare på. Blomsten har en delikat duft som tiltrekker seg fugler, sommerfugler og bier. Anlegget trives i godt drenert, men konstant fuktig jord, i henhold til Michigan State University Extension. Beskjæring engelsk primrose etter at blomstene er brukt bør bli en rutine å gjennomføre i høst før hagen din legger seg i for vinteren.

Bruksanvisning


•  Knip av eller fjerne brukt blomster og døde stammer fra anlegget i tidlig høst med et par små beskjæringssaks eller skarp saks hvis anlegget er liten. Knip av de døde blader. Kast borekaks eller legge dem til kompost bin, men bare hvis det er ingen tegn til soppinfeksjon.

•  Løft løvverk fra bunnen av anlegget ditt og klippe av de nederste bladene og stilkene med en skarp saks. Du kan beskjære et primrose ned til jord hvis du har hatt problemer med soppinfeksjoner, men det er best å gjøre det på sensommeren når blomstene blir brukt, og ikke høsten. Alvorlig beskjæring stimulerer vekst i mange stauder som kusymre. Hvis ny vekst starter i løpet av de kalde månedene, kan det sende din plante inn i sjokk. Norsk primrose i kaldt vinterklima kan mulched over etter trimming. Ta av mulch i slutten av februar eller begynnelsen av mars, slik at planten kan blomstre.

•  Bury din engelsk kusymre lenger ned i bakken hvis du har et problem med anlegget kommer til overflaten. Dette kan skje med mange eldre anlegg. Gjør din fall beskjæring og deretter grave opp din primrose og plante det litt dypere. Kontroller at du lar kronen avdekket over overflaten.

•  I løpet av vekstsesongen, sviske av døde blomster og stammer når de skrumpe inn og bli brun. Dette vil holde engelsk primrose attraktivt og oppmuntre til ny vekst.

Tips og advarsler


  • Sjekk din primrose rutinemessig for tegn på sopp.
  • Hold bladene vekk fra bakken for å minske sjansen for invasjonen av edderkopp midd.

Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler