Fuger rengjøringsmetoder


Fuger rengjøringsmetoder

Rengjøring skitne, mugne eller farget flis fugemasse kan være en langtekkelig ork. Hvis du får muligheten til å velge din fugemasse farge, alltid velge grå, brun eller tan i stedet for hvit, som har en tendens til å vise flekker mer tydelig. Tallrike rengjøringsmetoder eksisterer, noe mer effektive enn andre. Kommersielle fuger rengjøringspreparater er effektive, men kan også være kostbart. Men det finnes alternativer og mange fugemasse rengjøringsmetoder består av å bruke elementer du kanskje allerede har på hånden.

Ammoniakk Metode


Støvsug fugemasse godt når gulvet er helt tørt. Bruk fuge eller slange vedlegg på vakuum hvis det er nødvendig for å fjerne all løs skitt. Kombiner om en kopp av ammoniakk med en liter vann i en bøtte. Bruk hansker for å beskytte hendene og sko for å beskytte føttene fra ammoniakk, som kan forårsake alvorlig hudirritasjon. Bruk en gammel tannbørste eller en fugemasse pensel til å bruke løsningen. Dypp penselen i ammoniakkblanding, og deretter skrubbe fugemasse forsiktig. Bruk blandingen sparsomt, og fjerne overflødig med en ren klut eller svamp som du går.

Når du er fornøyd med at fugemassen er grundig rengjort, bruke en våt-tørr vakuum for å fjerne den skitne ammoniakk og vann. Hvis en våt-tørr vakuum ikke er tilgjengelig, kan du bruke et gammelt håndkle for å suge opp så mye av vannet som mulig, og deretter kaste inn håndkleet. Skyll gulvet grundig med rent vann etter rengjøring, og deretter fjerne vannet. Det er viktig å fjerne alle spor av ammoniakk, spesielt hvis du brukte blekemiddel baserte rengjøringsmidler på gulvet. Ammoniakk og blekemiddel kombinert avgi giftige gassen som kan føre til alvorlig forgiftning eller død ved innånding.

Borax Method


Ifølge Rosemary Haley, forfatter av Haley sin hint, vil en blanding av Borax og sitronsaft fjerne skitt, smuss og mugg fra flis fugemasse. Bare kombinere nok sitronsaft med Borax å lage en tykk pasta. Påfør et tykt belegg på fugemasse med hansker, og la oppløsningen tørke. Skrubbe bort med en tannbørste eller fugemasse pensel, ved hjelp av en bit av vann for enklere fjerning hvis nødvendig.

Skyll gulvet med rent vann når mørtelen har blitt grundig skrubbet for å fjerne alle spor av boraks. Bruk en mopp eller våt-tørr støvsuger for best resultat. Dette fugemasse rengjøring metoden har en ekstra bonus for å forlate badet ditt med en lemony frisk lukt. Se etter Borax, som er en naturlig slip mineral, i vaskeriet midtgangen i din lokale supermarked.

Baking Soda Method


Baking soda er en mildere måte å rengjøre fliser fugemasse, men kan ikke fungere godt for ekstrem skitt, mugg eller flekker. Men hvis fugemasse er bare sotete eller lett farget, vil natron gjøre utslaget ganske pent. Kombiner 3 kopper natron med en kopp varmt vann i en stor bolle til en tykk pasta er dannet. Skrubb lime inn fugemasse med en stiv børste, og skyll godt med rent vann. Legg sitronsaft til blandingen, om ønskelig. Det vil legge en bit av naturlig bleking makt, og etterlater en behagelig duft.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler