Sopp Flekker på Palm Tree Leaves


Sopp Flekker på Palm Tree Leaves

Soppinfeksjoner er en av de viktigste truslene mot helse av et palmetre. Vanligvis er bevis for en soppinfeksjon først sett på palme blader. Flekker kan vises eller blader kan endre farger fra mørk grønn til gul eller blek grønn. Diagnostisering soppinfeksjoner er vanskelig og kan kreve å konsultere en ekspert. For mange infeksjoner, er det få behandlinger, men overvåking planter er den beste måten å holde dem friske.

Typer sopp


Det er tre hovedtyper av sopp som angriper palmer, i henhold til treet Hjelp nettside. Gandomera Butt Rot, forårsaket av soppen Ganoderma zonatum, er en potensielt dødelig sykdom som rammer Florida palmer. Den mer vanlige sopp forårsake forhold som kalles knopp råte og Fusarium wilt. Andre sopp som kan forårsake flekker på palme tre bladene inkluderer Annellophora, Bipolaris, Cercospora, Colletotrichum, Calonectria, Exserohilum, Gliocladium, Pestalotiopsis, Pestalotia, Phaeotrichoconis, Phyllachora, Pseudocercospora og Stigmina, ifølge University of Florida.

Symptomer


Soppinfeksjoner er generelt preget av små lesjoner på bladene som spenner fra gult til svart. Ifølge University of Florida, kan sopp flekker på bladene spredt og ta over hele bladet hvis venstre ubehandlet. Bud råte er preget av visner palmeblader. Gandomera rumpe råte fører eldre blader for å slippe av treet og nye blader vokse i gul eller blek grønn. Sopp vises på stammen av treet. Fusarium wilt begynner på de nederste bladene på palmer og brune striper på blad stengler. Palmetrær vokser lite, baby blader på bunnen av palmeblad, kjent som brosjyrer. Brosjyrer på den ene siden av frond wilt og dø mens de andre bor grønt.

Underliggende betingelser


Underliggende forhold kan bidra til en sopp 'evne til å angripe et tre. Ifølge en artikkel publisert i St. Petersburg Times, sopp er mest sannsynlig å angripe en syk tre i stedet for et sunt. Pest infeksjoner, dårlig omsorg og mangler i jorda kan bidra til nedgangen av et palmetre.

Behandlinger


Soppinfeksjoner er vanskelige å behandle, og en nøyaktig diagnose er avgjørende for riktig behandling. En arborist bør undersøke soppsporer for diagnose, ifølge University of Florida. Det er ingen kjent kur for palmer smittet med Fusarium wilt og Ganoderma Butt Rot, i henhold til St. Petersburg Times. Trær infisert med disse forholdene må fjernes umiddelbart. Avstå fra å plante nye trær i samme jord fordi sopp kan forbli. Soppmidler kan bidra til å behandle andre former for soppinfeksjoner.

Sunn Palm Økende Tips


Den beste måten å forebygge sopp fra invaderende palmer er å vokse friske trær. Gjødsle trær med tid utgitt, 8-2-12-14 gjødsel i mai, september og februar. La sunne blader alene fordi over-beskjæring øker treets potensial for å smittes av sykdommen. Skjære vekk døde vekst med sterilisert verktøy. Til slutt forlater sjekk etter tegn på spotting å fange soppskader tidlig.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler