Hva slags Appelsintrær kan leve innendørs?


Hva slags Appelsintrær kan leve innendørs?

Du trenger ikke å leve i Florida for å nyte appelsiner plukket frisk fra treet. Faktisk kan du plukke friske appelsiner i midten av en nordlig vinter hvis du vokser appelsintrær innendørs. Bare visse typer dverg appelsintrær er egnet for innendørs voksende, og de krever en god del av omsorg. I tillegg til temperaturen, krever innendørs sitrus de riktige nivåer av fuktighet.

Orangeries


I dag, mange eksklusive restauranter og hoteller kaller seg L'Orangerie, men de opprinnelige datoene tilbake til det 17. århundre og Louvre. Frem til moderne tid, innendørs orangerie var rammen for den rike. I dag, kan du dyrke frukt innendørs med riktig mengde lys, varme og fuktighet. Syrlig sitrus gjør bedre innendørs enn søtere varianter. Det kan være lurt å vurdere å legge en dverg sitron eller lime tre til blandingen, som de vokser lettere enn appelsiner. Etter blomstringen, kan appelsintrær felle en stor unripened frukt. Dette er ikke et problem hvis treet er sunt samlet.

Calamondin


Citrofortunella mitis, den Calamondin oransje også kjent som Panama oransje, er en av de vanligste dverg sitrustrær for innendørs voksende. Dette saktevoksende, grunne røtter treet foretrekker fuktig jord, og blomster semi-årlig hvis den mottar minst direkte sollys for mer enn halvparten av dagen. Under disse forholdene, vil den produsere frukt kontinuerlig. Holde temperaturen mellom 55 og 68 grader, med en luftfuktighet mellom 30 og 60 prosent. Hvis huset er varmere, kan treet ikke produsere frukt. Ved forfall, er det calamondin tre meter høy og to meter bred. Sette treet utendørs i sommermånedene. Frukten er terte, men egnet for å legge til drinker eller lage marmelade.

Mandarin Appelsiner


Citrus reticulata, mandarin orange, er ikke en ekte oransje; det er relatert til mandarin. Den produserer veldig søt frukt og trenger ikke så mye varme for modning som en ekte oransje arter. En sørøstasiatiske innfødte, ikke mandarin orange ikke holde godt for mer enn en uke til 10 dager, så bruk den raskt etter plukking. I tillegg til snacking på den, bruke den i gelé, fruktsalater eller kaker.

Sweet Orange


Flere varianter av den søt appelsin, eller Citrus sinesis, er egnet for innendørs voksende. Disse inkluderer Dancy eller Trovita typer. Frukten er mørk og lite. Også saktevoksende, disse variantene ikke krever sterk varme for frukt modning og begge er produktive frukt produsenter. Men, søte appelsiner trenger mye lys, og trives i fuktig jord.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler