Klær som du kan ikke sette i tørketrommel


Klær som du kan ikke sette i tørketrommel

Det er noen typer klær som vil bli skadet eller ødelagt hvis du setter dem i tørketrommelen. De høye temperaturer og tromling bevegelse av tørketromler vise seg å være for mye for fibrene i noen ømfintlige stoffer. Å opprettholde disse typer klær, kan du dryppe tørke dem innendørs, henge dem ut for å lufttørke eller lå på et flatt underlag for å tørke og opprettholde sin form.

Gensere


Hvis tørkes i en tørketrommel, gensere er utsatt for krymper, stretching, pilling og rakne. Det er viktig at du leser vaskeanvisningen på din genser for å få spesifikke instruksjoner om å vaske den type fiber, men alle gensere er best igjen ut av tørketrommelen. Akryl fiber strekke ved oppvarming, angora og bomull krympe, mens chenille, ull og silke er tilbøyelige til å rakne når opphisset av tørketrommelen. Alle typer gensere kan miste formen når vasket og tørket, så det anbefales å legge gensere ut flatt på et håndkle og omforme dem til tørk. Hvis du absolutt må tørke gensere i en maskin, kan du bruke en lav varme eller fluff innstillingen for å tørke dem delvis og la dem fullføre lufttørking på et flatt underlag.

Bras


Bras bør alltid hånd vasket og lufttørket. Vaskemaskiner kan føre dem til å vri, løse trådene eller mister sin form. Mange BH er laget av ekstremt delikate stoffer som kan rives eller raknet fra gjentatt risting i tørketrommelen. Bomull BH, selv om laget fra en mindre delikat stoff, kan krympe i en maskin tørketrommel. BH med underwires kan ødelegges fordi bevegelsen i tørketrommelen kan føre ledningene å bøye ute av form. Hvis du apparatet tørre BH med andre klær, kan stroppene floke eller vikle rundt de andre klær artikler. Noen mennesker har suksess maskinvask bras på en delikat innstilling. Etter vask, omskape BH og deretter henge den til tørk.

Silke Klær


Silke er et luksuriøst stoff med en glatt overflate som er svært delikat. Den brukes til å lage alt fra slips og skjerf til skjorter og undertøy. De fleste silke vaskeanvisningene krever håndvask eller rens bare for å beskytte integriteten av silke. Tumble maskin tørketromler er svært ødeleggende på silkeplagg. Den høye varmen inne i tørketrommelen kan føre til at silke å ​​krympe. Tumbling i en tørketrommel fører til friksjon mellom trommelen og plagget som kan føre til at gjengene til å bryte eller la hvite striper på plagg. For best resultat, henge tørre silkeplagg for å opprettholde formen. De bør være tørket ut av direkte sollys fordi sollys kan falmer fargen og skade fibrene. Avhengig av vaskeanvisningen på etiketten, kan du være i stand til å sette den i tørketrommelen på "fluff" innstilling.

Ull Klær


Ull og ull blander bør aldri settes i tørketrommelen. Varmen og friksjonen av tørketrommelen kan føre til at stoffet krymper. Selv om du bruker luft fluff ull i tørketrommelen, kan de raskt og lett miste sin form fordi våte ull tekstiler er enda mer utsatt for å miste sin form enn tørre tekstiler. Alltid håndtere våt ull med forsiktighet for å hindre stretching og rakne. De bør legges på et håndkle og omformes og så tillatt å lufttørke i flat stilling. Hvis du skulle henge ull på en klessnor, ville det raskt strekke og mister sin form. Les instruksjonene i merkingen nøye før vasking eller tørking ull fordi noen ullplagg er strengt tørr ren bare.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler