Hvordan får jeg svart Gel Pen Ink Out of Cotton Clothes Do?


Prøver å få gel penn blekk ut av bomull klær kan være en utfordring. I motsetning til kulepenn, som er oljebasert, er gel penn laget av pigmenter som er suspendert i et vannbasert gel. Oljebaserte flekker vil svare på rens av løsemidler, men pigmentflekker vil ikke. En bedre tilnærming er å bruke teknikker for å fjerne pigment eller fargestoff flekker. Gel blekk penner ble oppfunnet av Sakura Color Products Corporation, en japansk kunst forsyning produsent, kjent for sin høye kvalitet pigmenter. Disse rikt pigmenterte farger er ideelle for kunstneriske kreasjoner, men dessverre de forårsaker vanskelige flekker.

Fjerne Flekker


Det er ikke alltid mulig å fjerne gel penn blekk fra bomull klær. Det beste alternativet er å pre-behandle flekken med en heavy-duty flytende vaskemiddel. Skyll plagget helt. Bløtlegg plagget i en pulverisert blekemiddel, formulert for fargede tekstiler, eller hvis plagget er hvit eller color, suge den i en fortynnet løsning av flytende klor blekemiddel. Bruker aldri full styrke blekemiddel. Alltid fortynne det med vann.

Hvis du ikke er sikker på om stoffet er color, teste det ved å blande en spiseskje av klor i 1/4 kopp vann. Teste stoffet ved å plassere en dråpe av denne løsningen på en diskret sted, en innvendig søm eller hem. La den sitte i to minutter, og forsiktig klatt tørr. Hvis det oppstår ingen synlig fargeendring, så klor er trygt å bruke.

Med klor blekemiddel, bør flekken kommer ut i ca 15 minutter. Hvis den ikke har det, vil det ikke komme ut i det hele tatt. Husk at flytende klor blekemiddel fungerer bedre når den er fersk. Etter ca seks måneder, begynner det å miste sin effektivitet. Bomullsstoff er holdbar, men overdreven eksponering for klor blekemiddel, selv om det er utvannet, vil svekke bomullsfibrene.

Tips


Handle alltid raskt for å fjerne flekker. Nye flekker er lettere å fjerne enn flekker igjen å sitte i mer enn 24 timer. Aldri gni en flekk - det kan gjøre problemet enda verre. Det er best å behandle flekker før vask og tørking. Varmen fra en tørketrommel, eller en jern, vil sette flekken, noe som gjør det vanskeligere å fjerne.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler