Hvorfor er blomster som Bloom at Night meste hvit i fargen?


Hvorfor er blomster som Bloom at Night meste hvit i fargen?

Dyr er ofte beskrevet som å være dagaktive eller nattlige i sine aktiviteter. Planter, også, kan prøve å tiltrekke natta skapninger å lette pollinering av sine blomster. Uten lys, eller kanskje noen fra en opplyst måne, trenger dyreriket litt hjelp til å se eller lukte på natt-blomstringen blomster. Ta en spasertur i hagen om natten og du snart innse at enhver hvit-, grå eller sølvfarget objekt er lettere å se. En forførende duft fanger også oppmerksomheten.

Tiltrekke pollinatorer


Mens nattaktive insekter eller dyr som flaggermus kan ha spesialiserte organer eller midler til å se i mørket, hvit eller blek-farget blomster er mye lettere å se og navigere enn mørke seg. Natt-blomstrende planter 'blomstrer også, men ikke alltid, slipper en duft for å fange oppmerksomheten til nattlige pollinatorer. Flaggermus, for eksempel, har en tendens til å strømme til blomster med en fruktig eller fermen aroma. Møll besøke velduftende blomster eller de som mangler duft. For alle pollinatorer, er belønningen spiselig nektar.

Natt-blomstrende planter


Eksempler på plantearter som blomstrer om natten med hvite blomster inkluderer blomstring tobakk, baobab, engels trompeter, Melkeveien tre, natt-blomstringen cereus, nål blomst treet, Saguaro kaktus, petunia, hosta og visse sortar av natt-blomstringen dag liljer. Mens disse plantene kan fortsatt vise sine utsprungne blomster på dagtid, er det ikke før sent på ettermiddagen eller skumring gjør deres forlokkende duft blir tydelige. Det sammenfaller med aktivitetsmønstre utvalgte nattlige insekter eller dyr.

Andre Flower Funksjoner


Foruten å være duftende eller hvit i fargen for å tiltrekke pollinatorer, kan blomsten størrelse og struktur gagne pollinator. Noen plantearter er avhengige av en pollinator arter eller typer skapninger med tilsvarende behov. Møll har ofte lange snabel, som er som en tynn tunge. Moth-bestøves hvite blomster har ofte lange rørformede blomster for å møte fôring behov møll. Nålen blomst treet er bestøves av hawkmoths i sin opprinnelige Sentralen og søramerikanske skogshabitater. En bred, flat blomst kan gjøre det lettere for møll å lande. Bat-bestøves blomstene er på avdelings tips eller dingle så flaggermusene kan sveve mens du besøker blomsten. Baobab treet blomstre gjør et godt eksempel.

Mangel på Pollinering


Gartnere vokse et bredt utvalg av planter, mange ikke hører hjemme i sin region. Planter som utviklet et forhold med en bestemt insekt eller dyrearter for å lette blomst pollinering om natten ofte kan ikke gi frø utenfor sine opprinnelige leveområder. Med mindre en annen skapning i hagen overtar pollinerende ansvar, kan en natt-blomstringen planten produsere blomster å nyte, men ingen frø kan stadig utvikle. En dedikert gartner må hånd pollinere slike blomster, etterligne skapning som med en tunge-lignende piperenser, eller en lang håndtak børste for å nå blomstrer i høye grener.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler