Hva Er Blomstrende Hawthorn Tree?


Hva Er Blomstrende Hawthorn Tree?

Hawthorns er en utbredt og økologisk betydelig slekt av busker og forkrøplet trær. Ordet "haw" betyr "hedge" på gammelengelsk, en referanse til hagtorn ytelse som en tettpakket levende vegg. Blant deres slående kjennetegn er tornete grener, tøffe frukt og fargerike spray av blomster. Beliggende i slike varierte landskap som prærien groper, beite frynser og halvtørre scrublands, Hawthorns er en vellykket og opportunistisk innsamling av planter.

Hawthorns


Forvirring av å sortere ut hagtorn arter fra hverandre gjør for en forvirrende taksonomi. Det kan være færre eller større enn 100 arter i Nord-Amerika, et senter for sitt mangfold. Som en slekt, men de er tydelig som en samling av busker og trær i rosefamilien. De bor et stort utvalg av regioner og økosystemer i nordlige halvkule; de ikke er innfødt til den sørlige halvkule. Som roser, de har betydelige torner og satte på ganske blomstrende skjerm når du er i blomst. Fruktene blir ofte kalt "haws." Den haw sin likhet med epler forklare en utbredt dagligdags navn på busk: ". Torn-eple"

Utseende


De fleste hagtorn blomstrer er hvite eller rosa i hue. Blomstene, som er bestøves av insekter, har en tendens til å dukke opp mellom våren og sommeren, enten i konsert med busken løvsprett ut eller før. Plantene produserer de sirkulære haws, som kan være svart, rødt, oransje eller gul, på sensommeren eller høsten; de kan forbli på kvistene inn i vinteren. Hawthorns ofte vedta en stump-toppet, spre utseende som store busker eller små trær, typisk 15 eller 25 meter høy, men noen ganger høyere. Trunks er ofte dype spor i modne Hawthorns; veden er tett.

Distribusjon og Habitat


Forfatterne av Royal Horticultural Society "Hawthorns og Medlars" beskriver tre grunnleggende verdensomspennende klimaregimer foretrekkes av plantene. Disse klima omfatter områder med betydelig sommer nedbør, som i tempererte løvskog; områder av betydelig vinter nedbør, som i Middelhavet og maritime vest-kysten klimatyper; og kalde områder med begrenset nedbør, som beskriver mye steppe landet. Disse brede soner omfatte et bredt spekter av habitater. I Nord-Amerika er Hawthorns vanligvis forbindes med vassdrag, hekker, Oldfields, foothill Shrublands og kratt.

Økologi


Hawthorns ofte vokser nestet sammen i tette kratt eller spredt relativt jevnt i åpen Krattskog. Deres harde, sammenfiltrede grener, bevæpnet så tungt med torner, er attraktive mikro-habitater for små dyr, ikke minst sangfugler. Stephen F. Arno, i "Nordvest Trees," bemerker at svarte Hawthorns, en av de dominerende artene i både det maritime og innlandet Nordvest, tjene som viktige hekkeplasser for svart-fakturert magpies på Columbia-platået. Forfatterne av "Hawthorns og Medlars" tyder på at spredningen av Hawthorns av fruktspisende dyr som fugler kan være viktig for deres vitalitet i skogsområder, hvor hagtorn fordeling må skifte romlig for å dra nytte av avregningene, kanter og andre solbelyste områder.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler