Typer av Brann Dyser


Brannslange dyser er spesielt utviklet apparater som gir en optimal mengde vann ved en gitt hastighet på trykk. Det finnes en rekke dyser som kommer i forskjellige former og størrelser. Men de har alle opererer i utgangspunktet den samme, ved hjelp av en enkel avstengningsventil for å styre strømmen av vann. Å vite hvilken dyse til bruk er avhengig av den type brann og undertrykkelse må på åstedet.

Glatt Bore


Glatte bore dyser er blant noen av de eldste typer dyser som brukes i brannvesenet. Bortsett fra stengeventil, de inneholder ingen andre deler. De bruker en konisk design og operere effektivt på ca 50 til 80 pounds per kvadrattomme. I motsetning til andre typer av munnstykker, glatte borings dyser gir en fast strøm av vann som er i stand til å trenge gjennom flammene til direkte å angripe det materiale som brenner.

Tåke dyse


Tåkemunnstykker er i stand til å produsere noe fra et bredt spredningsmønster, i likhet med tåke innstilling på en hageslange dyse, til en rett strøm av vann. I motsetning til glatte boringer dyser, innføring av luft inn i vannsøylen avtar penetrering og avstanden strømmen av vann kan reise. Disse dyser operere best mellom 80 til 100 psi. Når den brukes i sitt brede-spredning setting, er det effektivt mot propan branner fordi det skaper en gardin av vann at brannen ikke kan trenge inn. I hydraulisk ventilasjon, trekker tåke mønster luft fra bak den frem, presser røyk ut av et lukket rom.

Skum eduktorer


Skum eduktorer er spesialdesignet dyser som brukes til å søke brann undertrykkelse skum. I motsetning til vann, avhengig skum på sin evne til å dekke et område og kveles ilden ved å ligge på toppen av den brennende materiale. Disse dysene er store, klokkeformede kjegler og opererer på et betydelig lavere beløp av vanntrykk enn glatte boring eller tåke dyser.

Deluge Guns


Deluge våpen er apparater som leverer vann med en høy grad av press. På grunn av deres evne til å levere vann i store mengder - i overkant av 300 liter per minutt - de er også referert til som master-strømmer. Disse kan monteres på toppen av brannapparat eller festet til antenne stiger.

Vedlikehold


Noen dyser er utstyrt med et trådnett er utformet for å fange store hindringer i vanntilførselen. Denne skjermen bør kontrolleres etter hver bruk for å sikre at det ikke er blokkert, noe som reduserer vannstrømmen gjennom dysen. Dyse stengeventiler skal være fast, men ikke altfor stramt. Strammer gjør dem vanskelig å bruke. Sjekk dyse koblings "O" ringer for slitasje med jevne mellomrom og skift ved behov. Disse gummiringer befinner seg rett på innsiden av koblingen og bidra til å skape en tetning mellom slangen og munnstykket for å redusere lekkasje fra koplingen.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler