Flekker på Oak Tree Leaves


Flekker på Oak Tree Leaves

Eiketrær kan påvirkes av en rekke soppsykdommer, til noen som vil angripe løvverk av treet og forårsake flekker form på bladene. Mens disse sykdommene kan føre til stygge skader, de vanligvis ikke føre til varige skader. Soppsporer kan imidlertid overvintrer og re-infisere treet i løpet av våren.

Anthracnose


Forårsaket av soppen Apiognomonia errabunda, anthracnose forårsaker uregelmessig brune flekker å danne på bladene av eiketrær i forsommeren. Hvite eiketrær er den mest berørt eik gruppe. Sykdommen kan tidlig defoliate treet og gjøre den mer følsom for andre sykdommer. Soppen overvintrer i dødt løv og kvister. Kontroll omfatter ødelegge syke blader, fjerne døde kvister fra treet og sprøyting treet med en kobber soppdreper.

Oak Leaf Blister


Eik blad blemme er forårsaket av sopp Taphrina defor. Små blister-lignende flekker vises på bladene av infiserte trær i løpet av våren. De flekker dannes på den øvre overflaten av bladene, og kan være gul eller purpur i farge. Eik blad blemme kan forårsake betydelig estetisk skade, men det er ingen langsiktige skader. Sykdommen er mest vanlig i røde eiketrær, men kan også påvirke noen av de hvite eik arter. Kontroll består av å ødelegge infiserte blader for å hindre spredning av soppen. Soppdreper programmer kan bidra til å forhindre sopp hvis riktig timet.

Spot Anthracnose


Primært påvirker løvverk av røde eiketrær, er flekk anthracnose forårsaket av soppen Elsinois Quercus. Begynner i midten av sommeren, vil små gråsort-brun flekker av den øvre bladet overflaten av trær smittet med sykdommen. Flekkene er lysere i farge i midten. De forstørre og spredt over hele sommeren, med hele løvverk slutt snu en blek gul før slutten av sommeren. Ødelegge bladene vil forhindre spredning av soppen. Sprøyting er sjelden nødvendig.

Actinopelte Leaf Spot


Actinopelte blad spot forekommer oftest i våte værforhold. Den sporer av soppen, Tubakia dryina, spres med vind og regn. Sykdommen rammer medlemmer av rød eik og hvit eik grupper. Det fører til sirkulære rødbrune flekker å utvikle langs bladet årer. Flekkene kan forstørre og kjøre sammen til uregelmessige flekker. Actinopelte blad spot kan føre til for tidlig defoliation. Kontroll består av å ødelegge infiserte blader og kvister, beskjæring for å bedre luftsirkulasjon og sprøyting med soppdreper i alvorlige tilfeller.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler