Bosc pæretrær


Bosc pæretrær

Pære frukthager har ofte både Barlett og Bosc varianter vokser i nærheten av hverandre, som sine tidlige vårblomster skje på samme tid, tiltrekke pollinerende bier og øke befruktning og påfølgende frukt sett på trærne. En sorten av felles eller europeisk pære (Pyrus communis), er Bosc pærer oftest funnet i frisk markedet i høst og vintermånedene.

Origins


Europeiske pæretrær er ikke finnes naturlig i naturen, men eksisterer i dag på grunn av tidlig og omfattende avl og dyrking av artene i århundrer. Deres frukter, som er den klassiske formen av en smal hals og rund base, sannsynligvis oppsto fra tidlig avl mellom to pære hører hjemme i Europa og Vest-Asia. Variasjonen Bosc ble valgt i 1807 av gartnere i Belgia. Bosc pæretrær er ikke hevet fra frø, men foreviget fra borekaks.

Spesifikasjoner


Den Bosc pæretre regnes av Gartnere som en stor, frodig plante, potensielt modning litt over 20 meter høy og rundt 15 meter bred. Hvis borekaks er podet på dverg treet rotstokken, er den moden treet størrelse litt mindre. Uavhengig av rotstokken, oppnår Bosc pære oppreist, oval baldakin silhuett. De nakne grenene bærer hvite blomster tidlig på våren. De rike frukter utvikle sakte over sommeren, og er ikke klar for høsting før etter høstjevndøgn, noe som gjør det til en "sent sesongen" pære beskjære eller "vinter pære." Den langhalsede Bosc pære frukt har grønn til gul hud som er rødmet rødt og tungt overskyet med rødbrun. Kjøttet inni er hvit, fast og saftig.

Kulturelle behov


Den Bosc pære trenger en lang vekstsesong, men også en utpreget kald vinter dvalen. Dyrke den i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 8. I USA, den primære kommersielle voksende region med ideelt klima og jordsmonn er Pacific Northwest, men de kan også gjøre det bra i de høyereliggende områder i sentrale og nordlige California. Site trær i full sol i noen fruktbar, fuktig, men godt drenert jord.

Begrensninger


Av og utidige våren frost drepe de tidlige forekommende blomster og frukt sett er redusert. Videre Bosc pæretrær trenger flere europeiske pærer i nærheten for å sikre blomst pollinering. Andre varianter som Comice, Orcas, Shipova og Barlett passer denne rollen, så lenge blomstring sammenfaller med de på Bosc trær. Unge Bosc trær beskjæres for å utvikle den beste grenen struktur for økt lys og luft penetrasjon blant blader og frukter. Selv om du har god suksess med Bosc trær ordnede, forblir Bosc svært utsatt for sykdommen pærebrann.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler