Kaffe Arabica Stem Cutting


Mens best kjent for sine koffein rike bønner, kaffe busker (Coffea arabica) tilbyr også dekorativ verdi til hager innen US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 og 11 med sine eviggrønne blader og stjernehimmelen hvite blomster. Kaffe busker er vanlig dyrket fra frø, men stammen borekaks kan også brukes til forplantning. Selv borekaks rot sakte, vil de vokse pålitelig hvis tatt under rett tid av året og holdt under egnede forhold.

Timing


Kaffe busker rot beste fra bartre borekaks, som må samles og potte på forsommeren. Blomster drastisk treg eller hindre rooting i mange tilfeller, så det er best å vente til etter at blomstene har falmet før samle borekaks fra kaffebusker.

Utstyr Forberedelse


Ren, sanitærutstyr er avgjørende for å sikre en vellykket forankring og langsiktig overlevelse av kaffe borekaks. Vask en 6 til 8-tommers plast potten og et par av beskjæringssakser i varmt såpevann, og skyll dem og la dem lufttørke. Hvis beskjæringssaks eller potten har nylig blitt brukt, suge dem i en 10-prosent blekemiddel løsning for fem minutter etter vask dem. Samle ren potten, beskjæringssakser og en to-gallon plast fryser pose og legg dem i en skygge arbeidsområdet. Fyll kjelen med en blanding av like deler perlite og sand og sett den til side. Også måle ut en spiseskje med 1,0 prosent IBA (indolebutyric acid) rooting hormon talkum og legg den i en liten papir bolle.

Skjæring Selection


Morgenen er den beste tiden å samle kaffe borekaks fordi luften er kjølig og fuktig, og anlegget er fullt hydrert. Se etter en 4- til 6-tommers skjæring på spissen av en opprettstående gren med en stamme diameter på 3.16 til 5.16 mm. Unngå borekaks fra laterale eller sidegreiner fordi den resulterende anlegget vil ha en nedbrutt, vine-lignende vekst vane. Stilkene med frukt er ikke ideelt, men frukten kan klippet av og skjære forankret som vanlig hvis ingen andre cutting er tilgjengelig.

Cutting Forberedelse


Borekaks tørke ut raskt når kuttet fra morplanten, så er det viktig å forberede og pot dem så snart som mulig etter fjerning. Snip stammen like under et par blader, og deretter strippe av bladene langs bunnen en tredjedel av spindelen for å eksponere vekst noder plassert på undersiden av hvert blad. Lett strøk bladløse delen av kaffe skjæring med 1,0 prosent IBA rooting hormon talkum, deretter stikke den i den utarbeidede potten slik den laveste sett av blader hviler på overflaten av den voksende medium. Skjær de resterende bladene i to for å begrense tap av fuktighet, deretter plukke ut noe frukt som kan være til stede.

Rooting betingelser


Høy fuktighet er den viktigste faktoren når rooting kaffe borekaks fordi de blanke, eviggrønne bladene mister fuktighet raskt og vil tørke ut. Plasser potten i et skjermet område med filtrert sollys og beskyttelse mot sterk vind. Dekker potten med 2-liters plastfrysepose for å skape en drivhuslignende miljø rundt kaffe skjæring. Posen må ikke berøre skjære, så hold den opp med en pinne eller to for å forhindre dette. Hold voksende medium litt fuktig og tåke kaffe cutting to ganger daglig for å holde bladene fuktig. De stiklinger rot raskest dersom bunn oppvarmet til 85 grader Fahrenheit, men det er ikke strengt nødvendig. Sunn kaffe borekaks vil utrydde i omtrent to måneder, eller 75 dager.

Stell og Transplant


Tiden mellom rooting og transplantasjon er farlig for kaffe borekaks fordi de lett kan bukke under for å sjokkere når plutselig utsatt for normale utetemperaturer og fuktighet. Sakte akklimatisere skjære til normale forhold ved å kutte åpne fryseren bag. Rekvisitt åpne posen for en økende lengde av tid hver dag i løpet av en uke før du fjerner posen helt. En skjermet område med lyse, diffust lys og beskyttelse mot vinden er et ideelt sted for herding-off skjære før transplantere det inn i en større beholder eller en permanent seng i høst.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler