Hva høye planter kan plantes i nærheten av en Foundation?


Hva høye planter kan plantes i nærheten av en Foundation?

Foundation planter kan fungere som visuelle greeters for personer som går stasjonen eller kommer opp på tur, som en maske for struktur vegger som trenger vedlikehold, eller som et middel til å gjerde av deler av landskapet eller blander seg med nabo plener. Høye planter som kan plantes i nærheten av en stiftelse kan inkludere ornamental gress, evergreens eller blomster.

Silver Comet Pampas Grass


Sølv kometen pampas gress er et godt valg for overgangs fundament. Denne delen av grunnlaget er mellom hjørnet av bygningen eller hjemme og gangveien eller inngang. Generelt bør beplantning i dette området være lav i høyde, ifølge Karen Russ og Bob Polomski av Clemson University Cooperative Extension.

Noen stiftelser trenger mer dekning av høyere planter, skjønt, for eksempel for å maskere en skjemmende fundament. Silver komet pampas gress vil ikke skade foundation med sine røtter, til tross for å nå høyder mellom 4 og 6 meter. Dette flerårig plante blomster i august og gir farge selv i vintermånedene.

Silver komet pampas gress trives i fullt solen. Dette varme-sesongen eviggrønne åpner for litt privatliv uten å være så høy at det vil hindre vinduet visninger. Det bør plantes i USDA hardførhet soner 7b gjennom 10.

American Arborvitae


Hjørne foundation planter har to jobber, ifølge Dr. Susan Smith fra Clemson University Cooperative Extension: de bør gi privatliv screening av side meter og knytte bygningen til dens omkringliggende samfunn.

Den amerikanske arborvitae oppfyller begge kriterier, med evnen til å vokse fra 2 til 30 meter i høyde og tilbyr et variert utvalg av typer, størrelser og farger som kan blande i alle nabolag.

Den amerikanske arborvitae er en eviggrønn, og gir helårs utfyllende dekning for en stiftelse. Den kan overleve i en rekke ulike jord- og lysforhold også, vokser med hell i planting soner 2 til 8, ifølge The Ohio State University.

Daylilies


Daylily varianter tilbyr tre typer grønt bladverk som kan legge til deres attraksjon for inngangs foundation plantings: eviggrønne, semi-eviggrønne og sovende - noe som betyr at løvverk dør i vinter og erstattes med ny vegetasjon i løpet av våren. Disse blomstene faller i høy kategori for inngangen fundament planting, og nådde en høyde på nesten en meter høy. Du kan bruke høyere daylilies etter andre steder i stiftelsen.

Daylilies kan vokse i ulike jordsmonn og lysforhold og tilbyr et utvalg av farger og størrelser å velge mellom. Og mens daylilies kan vokse året rundt i Florida, er de også i stand til å vokse hvor som helst, ifølge University of Wisconsin er Allen Centennial Gardens.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler