Vanlige Bean Planter i New Zealand


Vanlige Bean Planter i New Zealand

Bønner er en svært enkel å dyrke grønnsaker og kommer i et stort antall varianter. Selv om det ikke er mye plass i hagen, kan klatre bønner bli plantet med mye suksess. Varianter som de franske og smør bønner kan dyrkes i potter også. De felles bønneplanter i New Zealand inkluderer Scarlett runner bønner, smør bønner eller gule bønner, aspargesbønner og bondebønner. Vokse bønner fra frø eller kjøpe bønne planter for våren planting. De høyere bønne planter trenger å bli satset for å gi stabilitet.

Scarlett Runner Beans


Scarlett runner bønner blir ansett som en spiselig ornamental vokst både som en blomstrende plante, så vel som en grønnsak. Bønner er lett å vokse og meget raskt voksende. De klatrer opp til 10 meter i en sesong og blomstre kraftig med røde og hvite blomster mellom et tykt dekke av blader. Scarlett runner bønner er dyrket fra frø som spirer er mindre enn en uke. Ikke plante altfor tidlig siden bønner er svært utsatt til våren og høsten frost. Plante frø direkte i hagen etter siste frost. Plant i full sol og rik jord. Endre jord med kompost for å hjelpe plantene vokse godt. Scarlett runner bønner trenger et sted å klatre, og trellises er gode kilder til støtte, også viser de prydbønneplanter.

Butter Beans


Smør bønner kalles også limabønner, og de er en stift i sørlige mat i USA. Smør bønner kommer i et stort antall varianter. Noen smør bønner som fordhook, Henderson, Thorogreen og Eastland er bush bønner, mens gul, kongen av hagen, Florida og jul er det klatring variasjon. Smør bønner er lett å vokse og trenger et solrikt sted med kompost-rik jord. Plant etter siste frost siden frøene vil ikke spire hvis jorda er ikke varm nok. Det anbefales også å legge en bønne eller ert gjødsel til jorda for å forbedre nivåer av nitrogen i jorda.

Aspargesbønner


Aspargesbønner er enkle å vokse, svært næringsrik og veldig smakfull. Aspargesbønner er også kjent som kidneybønner, flageoletter og hagebønner. Som alle andre varianter av bønner, aspargesbønner er også veldig frost øm og blir skadet av selv den minste frost. Plant aspargesbønner i en solrik, skjermet området for å holde dem beskyttet fra den kalde vinden. Klatre varianter trenger støtte og kan kaste en skygge over like ved lav voksende planter. Bønner vokser best i en rik jord endret med organisk materiale. Aspargesbønner har en veldig dyp rotsystem.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler