Hva du skal plante i en nordvendt hage


Nordvendte hager forbli i skyggen for det meste av dagen og får ikke mye direkte sollys. Derfor velger planter som vil overleve og trives i skyggen eller delvis skygge. Selv om de fleste planter trenger lys for å blomstre, det er planter trives i dårlige lysforhold. Også, det er forskjellige typer skygge: tett skygge skapt av skog; lys eller flekkete skyggen, filtrert gjennom trærne; og åpen skygge, som er utgangspunktet en nordvendt verftet ..

Vinranker og Ground


En rekke Vining planter gjøre det bra i skyggefulle områder som ved siden av en bygning eller ved et gjerde som gir områder for å sikre vinrankene. En plante som engelsk eføy som klatrer vegger og vokser til ca 6 til 8 inches i høyden er hardfør til sone 5 og 6 gjør det bra i en nordvendt hage. Lily-of-the-dalen er et felles ground med hvite klokkelignende blomster som gjør det bra i skyggefulle områder. Lily-of-the-dalen er giftig for barn og kjæledyr.

Stauder og sommerblomster


Kjente årlige blomstrende planter som foretrekker skyggefulle områder inkludere både tuberous og voks begonier sammen med impatiens. Noen stauder som gjør det bra i nordvendte blomsterbed inkluderer revebjelle og blødende hjerte, som krever jord med god drenering egenskaper. De Hosta og Columbine planter er andre som gjør det bra i skyggefulle områder. Revebjelle er ekstremt giftig for barn og kjæledyr.

Busker


Busker gjøre et godt bakteppe for hager og gir ekstra beskyttelse mot ekstreme værforhold. Plasseres i nærheten av et gjerde eller bygning, de legger til den generelle skjønnheten i et landskap design. Det finnes en rekke busker som foretrekker skyggefulle, nordvendte hager, som Abelia som bare vokser til ca 5 meter i høyde og produserer rosa blomster på sensommeren. Bigleaf hortensia kommer også ca 5 meter i høyde, og foretrekker skyggefulle områder. Busken er hardfør til sone 6.

Vegetabilsk og Herb


Bladgrønnsaker tolerere skyggen av en nordvendt hage bedre enn andre arter. Prøv salat, spinat eller Chard for best resultat. Grønnsaker som setter frukt fra blomster, for eksempel tomater og paprika krever mest sol og gi dårlige resultater i en nordvendt hage. Rotfrukter, som for eksempel gulrøtter, rødbeter eller poteter vil gjøre det bra hvis de er posisjonert for å motta omtrent en halv dag med sol hver dag. De fleste urter foretrekker fulle solen. Men persille og medlemmer av mynte familien tåler skygge, men fortsatt fungerer best i solen.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler