Hvordan Parge betongveggerPå grunn av sin styrke og holdbarhet, er betong ofte brukt til å bygge vegger og fundamenter i hjemmene. Mens betongkonstruksjoner vil vare i mange år med lite eller ingen vedlikehold, er de generelt ansett for å være lite attraktivt i forhold til andre finish alternativer. Å forbedre det visuelle appell av dine betongvegger, bør du vurdere å dekke dem med mørtel ved hjelp av en prosess som kalles parging. Parging ligner stukkatur installasjon, og er en teknikk som krever litt dyktighet og praksis for å mestre. Parging bidrar til å jevne ut teksturert betong, skjule sprekker og skader, og forbedre utseendet på betongvegger.

Bruksanvisning


•  Fjern mørtel drypp eller klumper. Skrap dette tørket mørtel bort ved hjelp av en hammer og meisel. Noen løse deler kan også skrapes bort med en sparkel.

•  Fyll sprekker bredere enn 1/4 tommer med mørtel. Påfør mørtel på med en sparkel og la den satt før du fortsetter.

•  Fei bort støv, sand og rusk ved hjelp av en stiv stålbørste.

•  Vask veggene ved hjelp av en hageslange og et mildt rengjøringsmiddel (som oppvaskmiddel). Parging mix kan feste seg bedre til vegger som er fri for smuss og andre forurensninger.

•  Kjøp en parging blanding fra din lokale jernvarehandel. Mens de fleste parging blander inneholder bare Portland sement, sand og kalk, kan det være vanskelig for uerfarne installatører til å blande disse ingrediensene i riktige proporsjoner for å sikre en vellykket installasjon. Parging mikser ta gjetting ut av å blande, og kan i stor grad redusere risikoen for problemer med ferdige vegger.

•  Blend din parging blanding med vann i henhold til instruksjonene på pakken. Når den er riktig blandet, bør blandingen danne en tykk pasta, og bør ikke være altfor våt eller rennende.

•  Påfør blandingen til veggene ved hjelp av en sparkel. Denne første laget bør ikke være tykkere enn 3/8 ". Du kan bruke sparkel for å jevne ut parging eller opprette en strukturert utseende som ønsket.

•  Skrap på overflaten med en bygningsarbeider sin rake eller kost for å skape en grov tekstur. La veggen tørke i 24 timer før du påfører et nytt strøk på ikke mer enn 3/8 ". Hopp over dette trinnet hvis du er fornøyd med utseendet på veggen etter kun ett strøk.

•  Mist veggen med vann med jevne mellomrom i løpet av de neste 5 dagene. Dette vil hjelpe den parging tørke langsommere, noe som kan redusere risikoen for sprekkdannelse eller flakdannelse over tid.

Tips og advarsler


  • Ved søknad parging løpet malte vegger, frakk veggene med et bindemiddel før du begynner. Dette bonding agent vil hjelpe mørtelen bindingen mer hell med malt overflate.

Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler