Hovudside

Hva er årsaken til Red Alger i svømmehaller?

by Walther

Hva er årsaken til Red Alger i svømmehaller?

Synet av en klar, glitrende bassenget er en av de største gledene ved sommeren. Synet av misfarget, stygge alger på vannet er den raskeste måten å avslutte pool party. Et basseng som blir infisert med alger tilbyr ingen glede i det hele tatt. Finn ut hva som forårsaker røde alger i svømmebassenger, og lære hvordan man skal håndtere det og hindre det.

Rødalger i svømmehaller


Rødalger vises på overflaten av bassengvannet som små, rust-farget flekker eller større, rosa flekker som flyter på toppen av vannet. Bli kvitt røde alger i svømmebassenger med en kjemisk sjokkbehandling. Vi presenterer klor i bassenget vann dreper vanligvis alger, men dette kan ikke jobbe med rødalger for en veldig god grunn: Rød alger er faktisk ikke alger i det hele tatt. De røde flekker som finnes i svømmebassenger ligne rødalger, og blir vanligvis kalt rødalger, men stoffet er faktisk en slags bakterier i vannet.

Bakterier


Alger er overført til bassenger av vind og regn, og trives under sollys og skape bakterier i vannet. Bakteriene ofte kalles røde alger kan inneholde patogener som skaper sykdom. Bakterier vokser i urent vann som ikke er riktig renovert. Regelmessig bading og eksponering for vind og regn kan føre til bakterier buildup i bassenger. Hindre vekst av bakterier i svømmebassenger ved tilsetning av klor, brom eller andre ikke-toksiske desinfeksjonsmidler til vannet.

Real rødalger


Real rødalger eksisterer og er noen ganger funnet i salt-og ferskvann akvarium miljøer. Ofte røde alger innføres i systemet gjennom planter og fisk som er lagt inn i akvariet. Den røde alger funnet i akvarier er ikke de samme bakteriene som finnes i svømmebassenget vann.