Hovudside

Hva er forskjellen mellom Radiant og konveksjonsvarme?

by Walther

Hva er forskjellen mellom Radiant og konveksjonsvarme?

Når du shopper rundt etter en varmeovn - spesielt en vedovn - ditt valg er delt inn i to hovedkategorier av "strålende" og "konveksjon" oppvarming. Disse to kategoriene er også brukt til hjem systemer, med elektrisk eller vannbåren strålevarme konkurrerer med tvungen-luft konveksjon oppvarming. Forstå forskjellen mellom de to vil hjelpe deg å forstå hvilket alternativ som er aktuelle for den plassen du ønsker å varme og behovene til de menneskene i den.

Hva er strålevarme?


Strålevarme er varmen som reiser i en rett linje fra varmekilden - bål, komfyr, elektrisk ovn eller radiator - til person eller ting blir oppvarmet. Står rundt et bål på en kald dag er et utmerket eksempel på strålevarme; luften kan være isete kaldt, men varmen reiser fra brannen til deg, varmer deg. Når den plasseres i et lukket rom, vil ovnen til slutt varme luften i rommet som det kommer i kontakt med varmeapparatet; luft i andre rom vil forbli kald, siden vegger blokkere mest strålevarme.

Hva er konveksjon Heat?


Konveksjonsvarme bruker bevegelse av varm luft for å varme opp et rom. Ved å plassere en varmereflekterende skall rundt varmekilden, vanligvis en flamme eller elektrisk element, en konveksjonsovn eller ovn fokuserer alle dens strålingsenergi på luften inne i den. Denne luft er overhetet og stiger, enten til toppen av et rom eller gjennom kanalsystem i et hjem. Som luften kjøles ned, synker det og blir trukket tilbake i ovnen som skal varmes opp og sendes på nytt.

Eksempler på Radiant og Konveksjon Systems


Tvunget-air varmesystemer (gjenkjennelige av kanaler og vents skåret i gulvene av rom) er konveksjon systemer som bruker kraften av den varme luften som genereres i ovnen for å pumpe luft rundt huset. Det er også mulig å kjøpe konveksjon vedovner og ovner som varmer et enkeltrom, men gjør det ved utlufting varmluft oppover.

Varmes systemer er vanlig i eldre hus, der store damp eller varmt vann radiatorer sitte mot veggene i hvert rom. Baseboard stripe oppvarming er også et strålende system, som er eldre vedovner.

Hvor du skal bruke hver type


Stort sett strålende systemer er bedre hvis du har stor takhøyde i rommet, siden varmestråler ikke skyte varm luft oppover over folks hoder, eller dersom beboerne i rommet foretrekker en direkte varme.

En enkelt varmestråler er ikke mye bruk på oppvarming flere rom. For det trenger du en varmestråler i hvert rom eller en tvungen luft system som bruker konveksjon for å bringe varme fra en ovn til alle rommene gjennom ductwork.Convection systemer varme rom jevnere og har færre flater på varmeapparatet som er varmt å ta på. Siden de sender varm luft oppover, de er mer effektive i lavere Muranoglass mellomrom.