Hovudside

Frukttrær som vokser bra i North West Oregon

by Walther

Frukttrær som vokser bra i North West Oregon

Northwest Oregon klima og fruktbar jord gjør det til et utmerket sted for flere typer frukttrær å vokse. Siden Portland, Oregon, har en gjennomsnittlig høy temperatur i juli på 78 grader Fahrenheit, ifølge CountryStudies.US, trenger frukttrær ikke innse farene ved ekstrem varme, og etter en hel vinter med regn, området sjelden blir rammet av tørke.

Cherry


Kirsebærtrær av mange typer trives i nordvest Oregon, spesielt nær byer som Portland og Hood River. Det er ikke uvanlig å se eiendommer i Portland der kirsebærtrær vike frukt i sommer. Blant de varianter som vokser i Oregon er Bing, Skeena og den gule Rainier kirsebær. Mens moreller er veldig populært, folk også vokse sure kirsebær, som Montmorency, for paier. Bing kirsebær
vanligvis modnes i slutten av juni, mens andre varianter er klar i juli.

Fersken


Et annet frukttre som gir en sommer avling i nordvest Oregon er fersken treet. To varianter oftest dyrket i regionen er Suncrest og Redhaven. Begge er mer motstandsdyktige mot sykdommer som blad blight og krøller seg. Peaches er klar til å bli plukket på sensommeren. Folk liker fersken ferske fra treet eller kan dem og spise syltet frukt i senere måneder.

Eple


Epletrær i Oregon bære frukt i høst. De er populære for snacking, bevare og matlaging. De mange eplesortene som vokser i nordvest Oregon inkluderer Gala, Braeburn og Jonagold. Sure grønne Granny Smith epler er også populært for å lage paier.

Plomme


Plomme er en annen frukt tre som vokser i nordvestlige Oregon. Klar til å spise i sommer, plommer gjør en god matbit eller kan tørkes i svisker. Både japanske og europeiske varianter av plomme er dyrket i Oregon, som Shiro plomme og den italienske plomme.