Hovudside

Ta vare på en Lucky Bamboo Plant

by Walther

Det grunnleggende om Lucky Bamboo


Heldige bambus kan være heldig, men det er ikke en bambus i det hele tatt. Faktisk er det et medlem av Dracaena familien. Siden det er en tropisk, det krever filtrert lys, ikke direkte sollys. Plassere anlegget utendørs, kan føre til at bladene å brenne. Dette anlegget er best holdt inne. Hvis bladene begynner å slå mer gul enn grønn, den trenger mer lys. Det vil klare seg godt i temperaturer i området på 65 til 90 grader. Vann fører trolig størst problemer når omsorg for heldig bambus. Den har en svært lav toleranse for klor, så det er best å ikke bruke vann fra springen når vanning anlegget ditt. Vanning anlegget med destillert vann er trolig den beste ruten å ta. Hvis du bestemmer deg for å bruke vann fra springen, la vannet å sitte ute i minst 24 timer, før vanning anlegget. Sørg for å holde vannet heldig bambus vokser i, ren. Det er best å endre gamle vann med ny, hver uke. Heldige bambus vil enten vokse direkte i vann, en rik potting media, eller småstein. Hvis du bruker jord, sørg for å holde det fuktig, men ikke hele tiden gjennomvåt. Du kan befrukte din heldig bambus med en svak blanding av en flytende gjødsel månedlig.

Trimming Lucky Bamboo


Heldig bambus oppnådd sin form fra anlegget dreies rundt, da den søkte etter lyskilden, ikke fra trimming. Selv om anlegget kan bli topptung med vekst som tiden går, ikke trimme den viktigste stilken. Det vil være avleggere som vil begynne å dukke opp fra hoved stilken. Hvis den heldige bambus begynner å miste sin form, kan du kutte disse avleggere av, selv med hoved stilken. Hvis du vil at anlegget skal bli bushier, la ca en tomme av avlegger fra hoved stilken. Snart ny vekst vil dukke opp. Du kan starte et nytt anlegg ved å ta et kutt avlegger som har et blad felles på det og plassere det i destillert vann. Snart røtter bør starte forming og du kan deretter plante den i jord eller en vase. Trimme noen blader som blir gule fra din heldig bambus. Bladene av planten er giftig, så ikke la barn eller kjæledyr leke med anlegget.

Problemer med Lucky Bamboo


Siden heldig bambus er så følsom for den type vann den mottar, her hvor de fleste av problemene vokser det oppstå fra. En plante kontinuerlig vannes med vann fra springen, til slutt vil dø; skittent vann med bakterier i det vil også drepe den. Hvis du ønsker å holde heldig bambus sunt og levende, er det best å gi den destillert vann og holde sitt bomiljø ren. Enda en død blad som flyter i vannet kan forårsake bakterier og gjøre anlegget syke. Gule blader er vanligvis forårsaket av for mye lys, eller mer gjødsel enn anlegget krever. Slutte å gjødsle planten og flytter den til et mørkere sted. Vann som er blitt forurenset kan føre til at bladene å bli brun. Endre vann med frisk, hvis dette skjer. Hvis insektene blir et problem, behandle dem som du ville noen potteplante som er infisert.