Hovudside

Planter til Plant Over en Tulip Bed

by Walther

Planter til Plant Over en Tulip Bed

Tulipaner er ønskelig for sine fargerike, tidlige våren blomstrer. Prangende og relativt lett å vokse, disse blomstene kommer ut pærer. Som blomstrer visne, slår løvverk brun og manken. Det er nødvendig å la bladene dø langsomt tilbake slik at næringsstoffene kan vende tilbake til pæren. For å skjule skjemmende løvverk, mange hjem gartnere plante andre planter over tulipaner. Noen velger også lavtliggende planter for å utfylle de høye tulipanblomstrer.

Ettårige


Cool-sesongen ettårige er et utmerket valg for å balansere ut og vise frem dine tulipaner. Velger lavtliggende blomster som har det samme lyset krav som tulipaner gjøre, for eksempel primroses og stemorsblomster. Begge anleggene vil spre seg og blomstrer hele våren lang hvis gitt forsvarlig behandling. Selv om disse blomstene ikke vil vokse seg høy nok til å skjule den døende løvverk av tulipaner, vil de gi en fin, fargerike kantlinje på en tulipan seng.

Øvrige Løker


Andre pære planter kan ta over blomstringen hvor dine tulipaner la ut, og du har til å plante dem bare én gang, siden de fleste kommer tilbake hvert år. Prøv Crocosmia, som er et klumper plante som vokser på corms. Den høye, slanke stengler foret med små blomstrer er en god folie for tulipaner, og som tulipaner, de gjør gode snittblomster. Hemerocallis, eller daylilies, vil starte blomstringen som tulipaner visne og vil blomstre kontinuerlig hele sommeren. De kommer i et bredt spekter av farger og størrelser.

Løvverk planter


Løvverk planter er en god måte å la oppblomstringer av tulipaner står i sentrum, men likevel fylle opp plassen med skjønnhet. Hostas er karakteristiske for sine store, brede blader og er en fin kontrast til tulipaner, som har mye tynnere løvverk. Carex morrowii er en klumper prydgresset som presenterer motsatt effekt: De lange, slanke blader etterligne de av tulipaner. Dette anlegget vil imidlertid holde seg grønn lenge etter tulipan bladene har falmet.

Stauder


Geranier er sommer-blomstrende planter som trives i de samme vekstforhold som tulipaner foretrekker: full sol og godt drenerende jord. Disse blomstrende skjønnheter kommer i et stort utvalg av former, farger og størrelser, fra etterfølgende planter til store, rette former. De vil begynne å blomstre et par uker etter tulipaner har falmet. For sen-sommer farge som varer langt inn i høst, prøve å plante noen asters over din tulipaner. Disse hardføre blomster ser ut som tusenfryd, og mange er juvel-tonet i nyanser av høsten.