Hovudside

Årsaker til Betong springer

by Walther

Et konkret ventilasjons er når en liten bit av en betongoverflate bryter ut på grunn av forvitring og usunt aggregat. En ventilasjons kan være små eller ganske stor. Når man ser på bunnen av hullet som er utsatt på grunn av ventilasjons, vil man som regel se frakturerte aggregatpartikler. Noen av tilslaget vil fortsatt bli hekta på stedet der ventilasjons skjedde.

Hva Skjer


Utvidelse av aggregerte partikler som er porøs og har en stor hastighet av absorpsjonen er hva som forårsaker en ventilasjons. De samlede sveller når den blir våt eller fryser og press oppstår inne i materialet. Når en nær overflaten samlet partikkel har en lav relativ tetthet og høy absorpsjon, kan dette føre til en ventilasjons. Når hevelse inntreffer, brister denne partikkelen og den overliggende betongoverflaten. Den øverste del av den samlede partikkel som er brukket skiller fra betongoverflaten, og det tar en del av overflaten morter sammen med den.

Form og størrelse


En ventilasjons er vanligvis et traktformet hulrom som finnes i en horisontal betongoverflate som oppstår etter at en nær overflaten aggregatpartikkel har ekspandert, og deretter brukket. Utvalget av en ventilasjons kan være fra mindre enn en halv tomme til flere inches i diameter.

Tidsramme


En ventilasjons er mest sannsynlig skje innen 12 måneder fra betongen blir plassert. Når betongen er først lagt, kan hevelse oppstå på grunn av fuktighetsopptak fra plastbetong. Springer anses et estetisk problem, og påvirker ikke levetiden på betongen.

Minimer


For å minimere sjansen for springer forekommende, bruke betong som er luft medført og betong som har minimal vanninnhold og slump. Ikke fullbyrde betongen når blø vann er på overflaten, og ikke overfinish betongen.

Reparasjon


Du kan reparere springer ved å bore ut av partiklene og å fylle hullet med epoxy mørtel, fuktig pakke mørtel eller en hvilken som helst form for lapp materiale passende for denne type reparasjon. Hvis du har mye springer, så vil du kanskje å sette et limt, men tynn overlegg på betong eller du kan slipe overflaten.