Hovudside

Er Kalanchoes stauder?

by Walther

Er Kalanchoes stauder?

Kalanchoes tilhører en stor familie av saftige planter som inkluderer jade planter (Crassula), stonecrops (Sedum) og høner-og-kyllinger (Echeveria). Kalanchoes produsere langvarig klynger av blomster holdt over kjøttfulle blader. Når vokst utenfor, de små, trompetformede blomster tiltrekker seg kolibrier i hagen. Blomstene kommer i rosa, rød, gul og laks.

Hardførhet


Kalanchoes er tropiske stauder fra Madagaskar og andre områder av Afrika. Innenfor sine foretrukne klima områder, kalanchoes leve i mange år og vokse opp til tre meter høye. I USA, de er hardføre stauder bare i US Department of Agriculture plante soner 10 og 11, slik at de kan dyrkes ute hele året bare i det sørlige Florida, Hawaii, og mindre områder langs gulfkysten og i sørvest. Ellers må de dyrkes som potteplanter som er flyttet tilbake innendørs når været kjøler eller som ettårige som erstattes årlig.

Felles Kalanchoe


Den mest vanlig dyrket kalanchoe er Kalanchoe blossfeldiana, referert til som jule kalanchoe eller bare kalanchoe. Planten vokser sakte til 6 til 12 inches høy og bred. De mørkegrønne, kjøttfulle blader er 1 til 4 inches lang og har scalloped kanter. Sortar "pumila", "Tetra Vulcan", "Mini" og "Tom Thumb" er dverg planter, mindre på alle måter. Bladverket på "Tom Thumb" har et rødlig skjær.

Økende Kalanchoes Outdoors


Å bruke kalanchoes i utendørs containere eller som utplantingsplanter, plante dem 6 til 12 inches hverandre i sol eller delvis skyggefulle steder. De trenger godt drenert jord, men tåler både sure og litt alkalisk jordsmonn. Når etablert, de er tørke tolerant. I områdene nord for sone 10, ikke være i en hast for å plante dem i løpet av våren, som nattetemperaturer må holde seg over 45 grader F for å unngå kald skade på både blader og blomster. Innenfor sonene 10 og 11, anbefalte planting tidene februar til april for sommeren blomstring og september til desember for vinteren farge. Kalanchoes er sjelden plaget av skadedyr eller sykdom med mindre over-vannet.

Økende Kalanchoes Innendørs


Plassere kalanchoes i sterkt lys eller full solen. Bruk en potting blanding formulert for kaktus og vann med måte, slik at jorda tørke mellom hver vanning for å unngå rot råtne. Gi dem bare én lys fôring per år. Innendørs kalanchoes er underlagt mealybugs og midd, så sjekk undersiden av bladene innimellom. Som julestjerner, Kalachoe blomster danner bare når anlegget blir utsatt for seks til 12 uker med korte dager, der de får 14 til 16 timer uavbrutt mørke daglig. Av denne grunn, mange innendørs gartnere forkaste plantene etter blomstring.

Andre Kalanchoes


Jule kalanchoes er ikke de eneste arter av Kalanchoe tilgjengelig. Panda plante, K. tomentosa, har små, fuzzy blader med brune tips og blir ofte solgt i hagesentrene som bærer kaktus. The walking kalanchoe, K. tubiflora, produserer små plantlets langs bladkantene som kan fjernes og forankret å forplante anlegget. K. uniflora har påpekt, spydspiss-formede blader, stengler rødlig og orange-rød, nikker blomstene født på enkelte stammer i stedet for i klynger. K. Pinnata bladene blir brukt som base for urte-behandlinger for hodepine og gastrointestinale problemer.