Hvordan Grow en Monkey Pod Rain Tree


Enten kalt ape pod eller regn treet, er Samanea saman en edel tropisk tre mye brukt som en park skygge treet eller til linje veier. Ifølge tradisjonell treet Initiative hjemmeside profil av treet, vokser det opp til 5 meter i året, til slutt modning nesten 75 meter høy og over 100 meter bred med en spredning, paraply-lignende baldakin. "tropiske og subtropiske Trees" av Margaret Barwick viser ape pod som treet brukt i 1960 filmen "Swiss Family Robinson" for å støtte treehouse på settet i Tobago. Monkey pod er innfødt til Nord-Sør-Amerika og er hensiktsmessig å vokse utendørs bare hvor vintrene er frostfritt og temperaturene ikke dip under 46 grader F, for eksempel i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 11 og varmere.

Bruksanvisning


•  Velg et romslig sted å plante en ape pod. Jorda bør være fruktbart og godt drenert, men samlet dette treet demonstrerer bred toleranse for mange jordtyper og pH-områder, ifølge Margaret Barwick, forfatter av "tropiske og subtropiske trær." Landskapet plassering må også levere minst 10 timer med direkte sollys eksponering daglig. Ape pod vokser godt i næringsfattig jord og de som er grunt, slik som jord bare 2 til 3 meter dyp enn berg substrat.

•  Plant apekatten pod minst 30 meter fra bygninger, fortau eller andre permanente, dyre strukturer eller hardscapes. Denne raskt voksende treet utvikle massive, muskuløse overflate røtter (særlig i leire eller rock-Laden jord). Det er ikke treet til å vokse på de mindre mye dimensjonene av boligeiendommer. Side dette treet i en åpen park eller campus innstilling.

•  Plasser en 3- til 4-tommers lag av organisk mulch rundt bunnen av den unge ape pod, utvide det flere meter utenfor rekkevidden av sine grener. Mulch beholder jordfuktighet, kjøler røttene og reduserer utbredelsen av ugress rundt treets rot sone.

•  Gjødsle ape pod treet årlig med en velbalansert, granulert gjødsel. Følg anvisningene på etiketten for riktig timing og dosering av applikasjoner. Opprettholde organisk mulch under treet leverer også spore næringsstoffer for å opprettholde tre helse, også.

Tips og advarsler


  • Margaret Barwick, i "tropiske og subtropiske Trees", sier at når ape pod treet vokser i tropiske områder med rikelig med nedbør, har en tendens sitt rotsystem å være ganske grunne. Hvis orkaner er felles, er ape pod bedre plantet i tørrere jord eller hvor sesong tørke oppfordrer trerøtter å trenge dypere ned i jorda, for forankring.
  • Fjern nederste greinene når treet er mindre for å bidra til å utvikle et tre med masse klaring, for eksempel hvis plassert i nærheten av en kjørebane.
  • Skjære vekk døde eller syke greiner hvis de dukker opp, uansett tid på året.
  • Monkey pod treet regnes som en invasiv, uønsket treet i enkelte deler av tropiske Australia og Stillehavet øyer som Fiji og Vanuatu.
  • Vær forberedt på å rake opp rotete falne blomsterblader i slutten av våren, samt de mange svarte frø pods som faller. Dette er spesielt plagsomt i formelle hage innstillinger eller hvis trærne nå over veier og parkeringsplasser.

Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler