Hovudside

Hvordan er Kikerter Grown?

by Walther

Kikerter (Cicer arietinum L.) ble dyrket i Tyrkia 7400 år siden, og senere i Midtøsten og deler av Afrika. I dag kommer 80 til 90 prosent av verdens kikert forsyning fra India. I USA, vokser California flest kikerter, sammen med noen vokst i Washington, Idaho og Montana. Siden Mexico sluttet å vokse kikerter i favør av pinto bønner for mange år siden, har den amerikanske forsyning fortsatte å øke.

Kjennetegn


Kikerter, også kalt kikerter i USA, er lavtvoksende, buskete årbøker som når en høyde på 8 til 40 inches høy. Plantene bærer hårete stilker og blader med ertelignende bønner i pods. Bønner er ca 1/3 cm i diameter, litt flat og rynkete.

Hjem Hage


Hvis du ønsker å prøve voksende kikerter i ditt hjem hage, anlegg fra februar til mars i frukt, sandleirjord jord med god drenering. Lag dine radene 2 meter fra hverandre, og en gang frøplanter vises, tynne plantene til tre inches hverandre. Bruk en allsidig grønnsak gjødsel bare én gang. Kikerter trives best i varme semiarid jord med lavt næringsinnhold og lav fuktighet der somrene er lange og været er tørt. Den ideelle voksende tiden er fire til fem måneder fra tidspunktet for såing til høsting.

Ugrasbekjempelse


Et godt utbytte av kikerter krever årvåken ugrasbekjempelse. Hvis din hage området har normalt en overflod av gress eller bredbladet ugress, kan du bruke en pre-emergent ugressmiddel to uker før planting, og jobbe den inn i jord 2 til 3 inches dyp. Metolaklor er en ugressmiddel merket for bruk på kikerter og brukt av kommersielle dyrkere. Andre plantevernmidler som er godkjent for bruk på kikerter eksisterer, men begrensninger eksisterer i enkelte stater. Som alltid lese instruksjonene på etiketten før du bruker noen kjemikalier.

Skadedyr og sykdommer


Skadedyr og sykdommer er ikke mye av et problem når det vokser kikerter, men den meksikanske bønne bille kan utgjøre et problem. Det er relatert til marihøne og ofte forvekslet med en marihøne. Såvidt utseende går, har den meksikanske bønne bille en bronse bakgrunn i stedet for en rød bakgrunn som marihøna. I motsetning til marihøne, er den meksikanske bønne bille ikke en gunstig bug. Du kan gjenkjenne larver grubs av deres fett, hump-støttet spiny-gul utseende. Voksne biller og larver lever på bladverket. For å kontrollere dette insektet, dekker sted flytende rad i løpet av frøplanter å hindre egglegging. Sjekk undersiden av bladene for gule egg og ødelegge dem. Håndplukke larver og biller. Bruk neem olje for å hindre voksne biller og hagebruk olje og insekt såpe for larver. Rydd opp hage rusk som dette er hvor de voksne meksikanske bille overvintrer.