Hovudside

Ved å plante Spaghetti Squash?

by Walther

Ved å plante Spaghetti Squash?

Spaghetti squash gir en alternativ vri på en populær italiensk rett for dem som trenger mer fiber eller grønnsaker i sine dietter eller kan ikke (eller vil ikke) spise hvete- eller ris-baserte pasta. De store gresskar er dyrket fra frø hver sommer, og deres trevlet, uthulte innmaten er sauteed, bakt eller dampet som vanlige spaghetti. Vellykket planting av spaghetti squash frø bidrar til å sikre en fruktbar høst som kan skjerpe appetitten for en sunn versjon av et middagsbord klassiker.

Frostfritt Datoer


National Environmental Satellite, Data og Information Service, eller NESDIS, er ansvarlig for innsamling data mønstre som gjelder når et område skal være frostfritt, det projiserte dato da trusselen om frost - som er svært skadelig for sarte våren planter - pass og gjør det mulig for bekymringsfri planting. Disse datoene varierer med geografisk beliggenhet over hele USA, og kan være alt fra slutten av mars til den første av juni. De forventede frostfrie datoer er basert utelukkende på spådommer fra tidligere værmønstre, som er grunnen NESDIS ikke kan gi eksakte datoer.

Atlantic


Generelt sett, folk som bor i sørlige Atlanteren stater som Florida, Georgia og South Carolina har en veldig tidlig frostfritt datointervall for planting spaghetti squash: den andre uken av februar til den andre uken i mars. Mid-Atlantic stater som North Carolina, Virginia, Washington, DC, Maryland og Delaware må vente: Den siste uken i mars gjennom de to første ukene av april regnes som trygge for planting sol-elskende squashplanter. New Englanders må vente enda lenger; fra Nord Delaware på opp til Maine, den siste av april til midten av juni er de tidligste tid gartnere kan med hell få unge frøplanter i bakken.

Mid-America


Illinois, Kentucky, Iowa, Indiana, og Idahos frostfritt datoen faller i midten til slutten av april. Stater som Colorado, Missouri og Kansas kan begynne å plante rundt den første uken i april, mens dypere sørstatene under disse statene, som Alabama, Arkansas og nordlige Texas, må vente enda en uke. Varmere strøk som de som finnes i det sørlige Texas og Louisiana kan plante så tidlig som i midten av mars, men gartnere som bor i New Orleans kan plante så tidlig som den siste uken i februar.

Stillehavet


Californias frostfrie datoene varierer ettersom den store stats strekker til ulike klima. Southern Californians, samt folk som bor i grenser stater som Nevada, New Mexico og Arizona, kan plante bekymringer i midten av februar (Los Angeles dyrkere kan plante stiklinger så snart januar.) Midt Californians må vente til mars, og nord Californians, samt de i Oregon, Washington State og Dakota, bør vente til den siste uken av april til midten av mai.