Hovudside

Hvordan Størrelse Kanaler for hjemmet ditt

by Walther

Riktig størrelse HVAC kanaler er avgjørende for å opprettholde et hjem energieffektivitet. Mange ganger, vil en bolig har for stor eller for liten duct arbeid installert. For stor duct arbeid vil føre til at luftstrømningshastighet for å dramatisk redusere. Dette gjør at luften varmes opp eller kjøles ned før den når registrene. For liten kanal bevirker det statiske trykket blir for høy til riktig å flytte den nødvendige luft. Dette setter også en belastning på HVAC-enheten og gjør det jobbe hardere. Med litt tid og noen beregninger, men det er ganske lett å riktig størrelse ducting for ditt hjem.

Bruksanvisning


•  Mål hvert rom for å finne arealet. Multiplisere lengden med bredden for å få arealet.

•  Beregn de nødvendige CFM for hvert rom. CFM står for kubikkfot pr minutt og er hvor luftstrømmen er målt. Figur på å bruke en CFM per kvadratmeter, med mindre rommet har en stor mengde av vinduer eller er ekstremt solrik. Deretter riktig nummer til bruk ville være to CFM per kvadratmeter.

•  Bruk en kanal kalkulator for å finne ut av kanalstørrelse for hvert rom. Trane gjør man kalt en Ductulator eller du kan besøke nettkanal kalkulator ressurser (se Resources). For eksempel, hvis du har en 250 kvadratmeter rom, ville man CFM per kvadratmeter tilsvarer 250 CFM. Plugging 250 CFM inn i kanalen kalkulatoren ville gi et kanalstørrelse på 8 tommer runde eller 10 x 6 tommer firkantet kanal.

•  Fortsett å bestemme CFM kreves for hvert rom. Disse tallene vil avgjøre størrelsen på kanal forgrening av fra hovedstammen av duct arbeid til hvert rom.

•  Legg CFM av hvert rom sammen for å bestemme størrelsen på hovedstammen. For eksempel, hvis du har 950 totalt CFM, ville hoved trunk duct størrelsen være 14-tommers runde eller 20-by-8-tommers square.

Tips og advarsler


  • Finn HVAC-enheten på et sentralt sted. Dette vil tillate mindre kanalstørrelser som skal kjøres ut i to retninger versus en stor kanal kjører lengden av ditt hjem.