Hovudside

Hvordan balansere Pool Water

by Walther

Hvordan balansere Pool Water

Konsentrasjonen av hydrogenioner (H +) i en substans indikerer surhet eller alkalitet og måles ved hjelp av pH-skalaen. Passende pH er en av de viktigste elementene i en ren, sunn basseng som det påvirker alle andre kjemiske balanserer innenfor vann. Vann som er for surt (under 7 på pH-skalaen) kan spre klor og irritere huden eller øynene mens vann at det er for alkaliske årsaker clouding og filtrere utmattelse. En pH-verdi mellom 7,2 og 7,8 er ideell for bassenger i de fleste steder.

Bruksanvisning


•  Mål basseng vannets pH ved hjelp av et kit. Det finnes mange forskjellige typer av kits, noen som bruker papirteststrimler og andre som bruker fargestoffer for å indikere pH. Alle er enkle å bruke og lett å lese.

•  Slå på bassengets pumpe og filter. Filtreringssystem må kjøre før soda eller saltsyre tilsettes for å justere pH.

•  Legg soda til bassenget hvis pH er lavere enn 7.2. Jo lavere pH, jo mer soda du trenger legge til. Som en referanse, vil en 10.000 gallon basseng med en pH-verdi på 6,7 kreve et pund av soda for riktig balanse.

•  Legg muriatic syre til bassenget hvis pH er høyere enn 7,8. Som en referanse, vil en 10 000-gallon basseng med en pH-verdi på 8,4 kreve en qt. av syre for balanse. Når du legger til syre, alltid hell i den dypeste enden og unngå vegger og innredning.

•  Tillat ask eller syre å spre i 10 minutter og deretter re-test. Fortsett å tilsette små mengder syre eller aske før pH er balansert.