Hovudside

Når du velger et Zucchini

by Walther

Når du velger et Zucchini

Zucchini (Cucurbita pepo), også kalt sommer squash, er en varm-sesong grønnsak som bør plantes etter all fare for frost er over. Et frost anbud årlige, squash kan være når jorda har varmet til minst 60 grader Fahrenheit. De fleste zucchini varianter modnes i ca 60 dager, og er best høstes når fortsatt ung og øm.

Vekst Stages


Plant de store zucchini frø direkte ut i hagen om våren, eller få en jump-start på sesongen ved å starte frøene innendørs flere uker før den siste frost dato for ditt område. Når frøene har spiret, utvikler de raskt inn vinstokker som trenger rikelig med plass til å bre. Blomstene åpner i ca 50 dager, og den lille squash vises snart etter det. Veksten fortsetter raskt fra det punktet, og det er en god idé å starte høsting når zucchini er ikke mer enn 6 til 8 inches lang og opptil 3 inches i diameter. På dette stadiet, er det squash søt og søt, og frøene er små. Det er greit å la dem vokse litt lenger, men kvaliteten forringes raskt i zucchini som er tillatt å bo på vintreet for lang.

Plukke Strategies


De store bladene på squash eller sommer squash planter er ofte stikkende og skjule dusør på fruktdyrking under dem. Når høstingen, velger du en tørr solrik dag, fordi arbeider i de våte planter fremmer sykdom. Forsiktig bevege bladene til side, være forsiktig med å bryte dem eller skade noen rootlets som har dannet langs vinrankene og tatt tak i jorda. Bruk en skarp kniv, skjære gjennom den tykke stammen omtrent halvveis fra blomstre slutten, og høste så mange zucchini som du kan for å holde plantene produserer.

Past-Due Plukke


Zucchini som er igjen på vinrankene altfor langt forbi den ideelle plukking tid ofte vokse seg stor, toughens deres hud og kjøtt blir mer fibrøs. Frøene vokse seg større inne i frukten, også, og den en gang så mør og søt kjøttet blir oversvømt og mistet mye av sin smak og fast tekstur. Mens squash er fortsatt spiselig på dette stadiet, du vanligvis må skrelle dem og fjern frøene og eventuelle tøffe fibre som har utviklet seg rundt frøene. Squash som ble høstet ung beholde sin form under matlaging, noe som gjør dem ideelle for stir-frites og for stuffing og baking helhet, mens eldre frukt blir bløt raskere fordi de tar lengre tid å lage mat.

Lagring og bevaring


Ved lagring av dine nylig plukket zucchini, velger en papirpose over en plast dagligvarer bag, fordi plast stimulerer produksjonen av fuktighet utgitt av squash. Oppbevares i en papirpose i skarpere skuffen i kjøleskapet, vil zucchini holde i opp til 10 dager. Hvis du har en dusør på unge anbud zucchini, fryse det du ikke kan bruke innen 10 dager ved å vaske squash, kutte den inn runder eller terninger, og blanche det i ca to minutter i kokende vann. Ta av squash fra det kokende vannet, stupe den i isvann, tøm det på tørkepapir og fryse i plast beholdere eller plastposer.