Hovudside

Rengjøring en Vinyl Fence med aceton

by Walther

Rengjøring en Vinyl Fence med aceton

Skade på Vinyl


Ved hjelp av aceton for å rengjøre en vinyl gjerde er ikke en god idé, bortsett fra i de mest ekstreme forhold, siden det kan faktisk skade, eller smelte, vinyl. Aceton reagerer med kjemikalier som brukes til å lage vinyl og kan føre til overflaten for å smelte bort, spesielt hvis du bruker rett aceton til en vinyl gjerde og la den sitte i lengre tid. Skade på gjerdet fra aceton, for eksempel en smeltet område, kan tillate skitt, maling eller annen skitt å permanent beis gjerdet, bekjempe hensikten med å rense den med aceton.

Skade på UV Coating


Rengjøring av en vinyl gjerde med aceton kan også skade den spesielle UV filter som brukes til å beskytte gjerdet fra effekter av solen. Fjerning av, eller skade på belegget vil til slutt føre til vinyl gjerdet blir gul, sprø eller sprukne. Mens aceton renser bort smuss og andre uønskede stoffer, fjerner det også belegget på samme måte som det fjerner et belegg av neglelakk fra en fingernegl.

Alternatives


Det finnes mange alternativer til rengjøring en vinyl gjerde med aceton som ikke vil forårsake skade. Start med høy presset vann og gå videre til sterkere rengjøringsmidler til du finner en som fjerner smuss. Alternative rengjøringsmidler inkluderer hvit eddik, mineralolje, ammoniakk, sitrusbaserte rengjøringsmidler og blekemiddel.

Hensiktsmessig bruk


Hvis du har prøvd alt annet og fortsatt ikke kan få din vinyl gjerde ren, spesielt tøffe stoffer som graffiti spray maling, kan du gi aceton en prøve, men gjør det forsiktig. Fortynn aceton med vann, noe som øker mengden av aceton kun til det punkt at det begynner å fjerne smuss eller annen substans. Tørk bort aceton rett bort og skyll umiddelbart. Sørg for å skylle bort alle spor av aceton.