Hovudside

Fuktighet og røykvarslere

by Walther

Fuktighet og røykvarslere

Røykvarslere utføre en avgjørende rolle i å holde beboerne trygge, men fuktighet kan skape en panikk hvor ingen krise eksisterer.

Røykvarslere


Røykvarslere ansette enten fotoelektriske eller ionisering sensorer for å "se" røyk, høres en alarm for å varsle beboerne, i henhold til Durham Highway Volunteer Fire Department.

Fuktighet


Annen faktor som forårsaker kondens kan føre til en røykvarsler til å gå av ved en feiltakelse. Mens kaldt vær noen ganger har denne effekten, kan damp eller annen ekstrem fuktighet også sette av alarmen.

Badene


Bruk av varmt, dampende vann i bad kan føre til en nærliggende røyk alarmen til å ringe, selv med røykvarsler plassert nede i gangen, fordi dampen kan slippe ut fra badet og drive inn i gangen.

Hindre falske alarmer


Siden ionisering røykvarslere reagerer lettere til damp enn fotoelektriske alarmer, plassere fotoelektriske alarmer nær bad eller kjøkken kan redusere falske alarmer.

"Hysj" Feature


Den Durham Highway Volunteer Fire Department bemerker at noen ionisering røykvarslere inkluderer en knapp som slår av alarmen i 15 minutter, noe som kan gi nok tid for uakseptable damp for å forsvinne.