Hovudside

The Roots of Butterfly Orchids

by Walther

The Roots of Butterfly Orchids

Phalaenopsis orkideer, også kjent som sommerfugl eller møll orkideer, sette ut fargerike blomstrer hver vekstsesong, forutsatt sine røtter er sunt. Holde rotsystemet av orkideer fri for sykdommer og problemer er essensielt for produksjonen av blomstene hver vekstsesong. Sommerfugl orkideer har relativt hardfør rot pærer.

Pærer


Sommerfugl orkideer er orkideer som vokser fra pærer, noe som gjør dem lettere å transplantere eller flytte til en ny planter etter noen vekstsesonger, når de trenger mer plass til å vokse. Pærer er flerårige planter, noe som betyr at de Phalaenopsis orkideer ikke dør etter en enkelt vekstsesong, men produsere en ny stilk og sett med blomster for flere år hvis de får de riktige typer omsorg.

Pottingmateriale


Phalaenopsis orkideer vokser best i en blanding designet for epifyttiske planter, eller i en kombinasjon av bark, løvtre, kull, torv og perlite. Putting pære av en sommerfugl orkide i riktig type potting jord gir røttene riktig type støtte for sunn vekst, så vel som tillater vannet å renne riktig fra planter. Erstatte eller supplere potting jord etter hver vekstsesongen for å holde røttene sunt.

Gjødsel


Orkide gjødsel er avgjørende for en vellykket vekst og helse sommerfugl orkideer. Gjødsel gi orkideer med de næringsstoffene som er utilgjengelige i potting jord på grunn av mangel på ormer, råtnende organisk materiale og andre forhold av utendørs dyrking. Legg gjødsel til orkide planters minst en gang i måneden eller oftere, i henhold til instruksjonene på orkide gjødsel. Mange orkideer gjødningsstoffer er tilgjengelige i en flytende form som kan påføres på støpematerialet.

Sykdommer og problemer


Sykdommer i røttene av en møll orkideer resultat fra overskytende vann i jordsmonnet, tilstedeværelse av larver eller andre skadedyr og en dårlig total voksende miljø. En planter som ikke tømme vann gjør at sopp og bakterier å vokse i jord, noe som fører til svake, råtnende røtter i orkidé. Noen sopp sykdommer lar seg behandle med påføring av soppdrepende og transplantasjon til en sunn vekstmiljø. Usunne røtter føre til produksjon av svake blomster.