Hovudside

Slik Care for en japansk Lilac Tree

by Walther

Slik Care for en japansk Lilac Tree

En japansk syrin treet (Syringa reticulate) er lite tre, vokser bare til 25 meter høy og bred. Dette treet bærer panicles av blomster på forsommeren som er lik de på en lilla busk. Dype grønne blader dekke dette treet i løpet av våren og sommeren, faller av i løpet av høsten for å avsløre de mange grener. Blomster av den japanske lilla treet tendens til å være mindre og fargeområdet er mer begrenset enn den blomstrende syrin busken, men like velduftende. Riktig vare på den japanske lilla treet vil forsikre treet lever opp til 100 år.

Bruksanvisning


•  Finn et sted hvor japanske lilla treet vil motta full sol i US Department of Agriculture hardførhet soner 3 til 7. En viktig del av omsorg for din syrin treet er sikre den har vekstforhold den trenger. Japanske lilla trær trives i full sol og godt drenert, organisk-rik jord.

•  Plant din japanske syrin tre i nærheten av en vindskjerm for å beskytte den mot sterk vind. Tre av dette treet er myk og blir lett skadet av sterk vind. Dette vil føre til at treet skal opphøre blomstringen som det expends sin energi å utvinne fra skaden vind.

•  Kontroller pH-nivået på jord med en butikk-kjøpte test kit. Japanske lilla trær foretrekker et alkalisk jord, eller en jord pH over 7,0. Legg kalk til jord om nødvendig.

•  Feed japansk syrin treet med en 5-10-10 gjødsel om våren når de første bladene dukker opp. Unngå gjødsel med høyt nitrogeninnhold, da dette vil føre til at treet til å fokusere på blad produksjon på bekostning av blomster.

•  Vann din japanske syrin treet når den første tomme av jorda er tørr. Disse trærne er mildt tørke tolerant, men presterer bedre i fuktig, men godt drenert jord.

•  Skjær ned på japansk syrin treet med beskjæringssakser lett når blomstene har falmet. Fjern eventuelle døde eller skadede grener. Ikke sviske alvorlig da dette kan påvirke blomst produksjon året etter.

•  Spre en 2- til 3-tommers lag av mulch rundt, men ikke røre japansk lilla treet for å hindre at jorden tørker ut og retard veksten av ugress. Japanske lilla trær har et grunt rotsystem. Mulch vil også regulere jordtemperaturer og holde røttene sunt.