Hovudside

Hvorfor Is My hagejord Turning Bright Orange?

by Walther

Hvorfor Is My hagejord Turning Bright Orange?

Når hagejord blir oransje, vanligvis betyr det store konsentrasjoner av jern i jord eller i vannet som brukes til å vanne hagen. Mens det er ikke nødvendigvis dårlig, trenger plantene ikke vokser like lett i oransje jord som de gjør i jord endret med næringsstoffer.

Naturlig Filtrering


En løsning for å behandle den oransje farge i hagejord er å filtrere vannet som går på plantene. Mesteparten av tiden, kommer den oransje jord fra brønnvann anvendes i hagen. By vannet ikke har en høy konsentrasjon av jern i den, men også vann ofte gjør. For å løse problemet, installerer en mediefiltreringssystem ved vannkilden.

Endre Soil


Hvis vannet ikke er å innføre jern i jorden, så er det allerede er til stede. Jern og leire går hånd i hånd, så denne typen jord krever endringer for å fremme sunn plantevekst. Endre oransje jord med kompost, husdyrgjødsel, matjord eller en "sopp" mix tilgjengelig på en lokal barnehage eller landskaps virksomhet.

Forkrøplet vekst


Orange hagejord stunts veksten av mange hager. En god test før du starter en hage er å sjekke flora vokser i bakken først. Mest lysende oransje jord fremmer ikke mye plantevekst av noe slag, inkludert ugress. Bare de mest trofaste planter som har utviklet seg til å leve i heavy-jern og leire forhold kan vokse i oransje jord.