Hovudside

Hva du skal plante i en 4-by-15-Foot Flowerbed

by Walther

Hva du skal plante i en 4-by-15-Foot Flowerbed

Velge hva du skal plante i en 4-by-15-fots blomsterbed krever litt planlegging. Det er flere faktorer involvert som må vurderes før du velger noen planter. Sol, jordtype og personlige preferanser er de tre viktigste faktorene, men anlegget størrelse bør også vurderes, siden ikke hvert sted vil romme svært store eller svært små planter. Ved planting, plasser høyere planter på baksiden av bedet og kortere planter mot fronten, slik at alle av dem er synlig hele tiden.

Sol


Forskjellige blomster trenger ulike mengder av sol, og sol-elskende planter som er plantet i skyggen eller skygge-elskere som er plantet i full sol vil sikkert mislykkes. Black-Eyed Susans og phlox kan bli omtalt i et blomsterbed i full sol, mens Columbine og korall klokkene er mer egnet til et blomsterbed med mye skygge. Hvis området har sol i den ene enden og skygge på den andre, plante de riktige plantene i hver seksjon for best resultat.

Bloom Times


Å ha et blomsterbed som gir en jevn kilde til farge gjennom hele våren, sommeren og høsten, er det best å sette inn blomster som blomstrer på forskjellige tider av året. Ved å kombinere vår-blomstrende planter, for eksempel daylilies, med de som blomstrer om sommeren, for eksempel purpursolhatt, og faller bloomers som verbena, vil blomsterbed være fargerik hele året.

Personlig preferanse


Planter skal utfylle gardenerâ € ™ s personlige preferanser. Valgene kan være uendelig, og velge favoritter kan være en god måte å begrense de mange alternativene. Velg blomster basert på typen, for eksempel flere forskjellige typer rosebusker, pærer som tulipaner og påskeliljer - eller blomster som egner seg for å kutte, for eksempel ballong blomster og gladioler. I tillegg til den type blomster, er personlig preferanse viktig når du velger farger og bidrar til å skape et blomsterbed som er attraktiv å se på.

Plante Kjennetegn


En blomsterbed foran et vindu eller langs en gangvei er ikke det beste stedet for blomster som vil vokse ekstremt høy, for eksempel visse solsikker, eller store stauder som syriner og hortensia. Mindre blomster som revebjelle og marigolds er gode valg for slike situasjoner. For et blomsterbed som doesnâ € ™ t trenger å bli plantet hvert år, vil stauder som coreopsis og blødende hjerter som er hardfør i ditt klima blomstre år etter år med minimal oppmerksomhet.